Πε. Μαρ 28th, 2024

1η Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2021»

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο «πάρκο ανακύκλωσης» το Σάββατο, 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, από τις 10:00 έως τις 21:00.

Μικροί και μεγάλοι επί δύο ημέρες θα ανακαλύψουν τα μυστικά της ανακύκλωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεγάλους διαγωνισμούς με δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Μαζί μας στην 1η Γιορτή Ανακύκλωσης θα είναι η γνωστή παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, η νικήτρια του Your Face Sounds Familiar Τάνια Μπρεάζου, καθώς και άλλες διασημότητες!

Το Σάββατο στις 12:00 και την Κυριακή στις 19:00 θα κληρωθούν πλούσια δώρα για τους μικρούς μας φίλους, όπως κινητά τηλέφωνα, ποδήλατα, scooter, παιχνιδοπισίνες, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, ενώ όσοι βρεθούν

στην Γιορτή Ανακύκλωσης, θα μπορούν να εκτυπώνουν δωρεάν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες από το ειδικά διαμορφωμένο photobooth.

Στη μεγάλη αυτή περιβαλλοντική δράση ο Δήμος Πειραιά, καλεί τους δημότες να φέρουν μαζί τους ανακυκλώσιμο υλικό, όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, καπάκια, ρούχα, μπαταρίες κ.α. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την κυκλική οικονομία, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.

Στόχος της δράσης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι με τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης και να μάθουν ότι είναι σημαντικό να γίνει καθημερινή συνήθεια, βίωμα και τρόπος ζωής.

Στην 1η Γιορτή Ανακύκλωσης συμμετέχουν οι εταιρείες: CITIPOST, ΟΙΚΟΚΥΚΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ A.E., ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ, ΑΦΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ, GREEK ECO PROJECT, VODAFONE, KODAK MOMENTS.

Την 1η Γιορτή Ανακύκλωσης διοργανώνει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2021, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: imeresthalassas.gr/

«Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα, facebook.com/ImeresThalassas και instagram.com/imeresthalassas με την επισήμανση #imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με φωτογραφίες και live μεταδόσεις.