Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Λαρισαίων: Απαλλαγή δημοτικών τελών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Με την υπ’ αριθμ. 95/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων αποφασίσθηκε η λήψη επιπλέον έκτακτων μέτρων οικονομικής στήριξης από το Δήμο Λαρισαίων σε επιχειρήσεις που αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία τους με κρατική εντολή λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού κατά το δεύτερο lockdown (π.χ. εστίαση από 30/10/20, λιανεμπόριο από 7/11/20, εκπαίδευση από 16/11/20 κ.λ.π.) και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα στο Δήμο Λαρισαίων, τα οποία είναι τα κάτωθι:

  • Απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων όσων δεν κάνουν χρήση του παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Ως εκ τούτου, όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες προκειμένου να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων, επισυνάπτοντας:

1. ΑΡΧΙΚΗ δήλωση αναστολής λειτουργίας στο ΕΡΓΑΝΗ, ή εν ελλείψει αυτής, την εκτύπωση του taxis με υπογράμμιση του κύριου ΚΑΔ της συγκεκριμένης επιχείρησης.

2. Έναν πρόσφατο λογαριασμό παροχής ρεύματος.

Επισημαίνεται, ότι στην περίπτωση καταβολής των παραπάνω τελών κατά το διάστημα απαλλαγής αυτών, θα υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.