Με την ατζέντα του γεμάτη θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τις Αχαρνές επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.
Ο κ. Βρεττός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Οικονόμου, είχε την ευκαιρία να εκθέσει μια σειρά ζητημάτων, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Πέτσα σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας.
Η συζήτηση περιλάμβανε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Δήμοι στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις επιπλέον ενέργειες που μπορούν να γίνουν από την πλευρά του υπουργείου, όπως η παράταση του προϋπολογισμού, η επιπλέον χρηματοδότηση λόγω αναγκών που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και η επέκταση των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (οχτάμηνα) για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω covid.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Αχαρνών έθεσε επί τάπητος τη δυνατότητα σύναψης μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας και τη χρηματοδότηση του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και τη χρηματοδότησή του, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει εν γένει το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και την αξιοποίηση από πλευράς του Δήμου του συγκεκριμένου αναπτυξιακού προγράμματος με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων στην πόλη των Αχαρνών.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε διεξοδικά τον ρόλο των δήμων στη διαχείριση της κρίσης, αλλά και το πώς το Υπουργείο μπορεί να σταθεί αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια. Άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις μας, ενώ αναλύσαμε και το πλάνο μας για μια αναπτυξιακή συνέχεια σε διάφορους τομείς δράσης. Ευχαριστώ τον κ. Πέτσα για τη συνεργασία αυτή και ελπίζω σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να δούμε απτά αποτελέσματα για την πόλη μας», τόνισε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.
Εκ νέου σήμερα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργός Ευάγγελο Τουρνά, προκειμένου…
Επίθεση, με ειρωνικά σχόλια κατά της ΕΥΔΑΠ, για τα προβλήματα που προέκυψαν για μία ακόμη…
Σειρά συναντήσεων, με τον Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνο Πλεύρη και την υποψήφια Πρόεδρο της Παγκρητίου…
Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι δημοπρατήσεις τριών έργων ύψους 4,25 εκατ. ευρώ στη Γορτυνία.
Το έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση της παράκτιας διάβρωσης…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη, δημοπρατήθηκε σήμερα, με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής,…