Πα. Μαρ 29th, 2024

Απολύμανση κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, με δράσεις προληπτικού χαρακτήρα σε στοχευμένα σημεία της πόλης, όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε απολύμανση με μέριμνα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, στον οποίο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. διενεργεί,  έως την Κυριακή 28/2/2021, δωρεάν rapid test στους πολίτες.  Επιπλέον, βραδινές ώρες έγινε εκτεταμένη απολύμανση περιμετρικά στο Πασαλιμάνι,  καθώς και κατά μήκος του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως  στόχος των προληπτικών δράσεων είναι να διασφαλιστεί όσο είναι εφικτό, η προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Με αφορμή τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, προχωρήσαμε σε απολύμανση δημόσιων χώρων όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου. Παρακολουθούμε στενά το θέμα και συνεχίζουμε να υλοποιούμε προληπτικές δράσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο η πιο σημαντική παράμετρος για να είμαστε ασφαλείς,  είναι να μην εφησυχάζουμε, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων προκειμένου να προστατεύσουμε με υπευθυνότητα το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας».

Video: