Σα. Απρ 20th, 2024

Κρίσιμα ερωτήματα από τέσσερις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Βόρειας Αττικής για το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ

Ερώτημα προς τις διοικήσεις δήμων των βορείων προαστίων καταθέτουν επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση που δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα το κείμενο υπογράφουν τέσσερις επικεφαλής της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα: οι Α. Μουστόγιαννης από τον δήμο Αγιάς Παρασκευής, Γ. Πισιμίσης από τον δήμο Βριλησσίων, Λ. Κοντουλάκος από τον δήμο Πεντέλης και Μ. Κρανίδης από τον δήμο Χαλανδρίου.

Οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης ρωτούν για τις ενέργειες των δήμων τους σε σχέση με έγγραφο που τους απέστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ ήδη από τις 15 Ιανουαρίου και ζητούσε την συνδρομή τους για το κλάδεμα δέντρων που γειτνιάζουν με καλώδια του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, η συνδρομή και η γνωστοποίηση των επικίνδυνων σημείων από την πλευρά των δήμων είναι πολύ σημαντική προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες κλαδέματος οι οποίες θα προστατεύσουν το δίκτυο σε ενδεχόμενο κακοκαιρίας και χιονοπτώσεων.

Πάντως ενδεχόμενη παράλειψη απάντησης ή κάποιας άλλης ενέργειας από τους δήμους στο έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ θα επιβαρύνει πολύ την θέση των διοικήσεων και θα δημιουργήσει μείζον πολιτικό ζήτημα στους τοπικούς άρχοντες.