Τε. Απρ 24th, 2024

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Γαλατά

Ανακοίνωση έβγαλε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων Σπύρος Πολλάλης, για τη γενικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Γαλατά καθώς και για τη λειτουργία του ως εμβολιαστικό κέντρο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημάρχου Τροιζηνίας Μεθάνων Σπύρου Πολλάλη:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
κ. Σπύρου Πολλάλη,

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες,

εδώ και καιρό γίνεται μια εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια παραπληροφόρησης. Στοχοποιούνται άνθρωποι, παρερμηνεύονται δράσεις, σπιλώνονται συνειδήσεις, διαστρεβλώνεται η αλήθεια και όλα αυτά έχουν ένα κοινό και μοναδικό σκοπό: να πληγεί το κύρος και η δράση της Δημοτικής Αρχής.

Ως Δήμαρχος, γνωρίζοντας όλο το εύρος των ψευδών ειδήσεων, επέλεξα να δώσω χρόνο στους «επικριτές των πάντων», μήπως κάποια στιγμή αντιληφθούν το λάθος τους και αποφασίσουν να αντιπολιτευθούν υπεύθυνα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Οι ανευθυνο-παντογνώστες δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν ούτε καν τα θέματα που αφορούν την Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Η Κυβέρνηση εφαρμόζοντας το πρόγραμμα εμβολιασμών, ενεργοποιεί στην παρούσα φάση εμβολιαστικά κέντρα σε νησιά για τους Δημότες Νησιωτικών Δήμων. Μέσα σε αυτούς τους Δήμους συγκαταλέγεται και ο Δήμος Πόρου, ο οποίος διαθέτει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο που υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Η ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων, σε Πανελλήνιο επίπεδο, γίνεται σταδιακά και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα ενεργοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο και το Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Ο Πόρος τυγχάνει να έχει τον ίδιο ταχυδρομικό κώδικα (180 20) με τη Δημοτική Ενότητα Τροιζήνος. Αυτή η λεπτομέρεια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν αφαιρεί το δικαίωμα από τους Δημότες μας να επιλέξουν το εμβολιαστικό κέντρο του Πόρου. Όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβούν σε αυτή την κίνηση, αφού σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι έχοντας παραλάβει ένα Δήμο σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Ειδικά όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Γαλατά, η κατάσταση είναι γνωστή και εξαιρετικά δύσκολη. Το πρόβλημα είναι χρόνιο και έχει βαθύτατες ρίζες. Παρόλα αυτά, ενώ ουσιαστικά δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του. Τα αποτελέσματα των ενεργειών μας ευελπιστούμε να είναι σύντομα ορατά, όπως μας έχουν διαβεβαιώσει.

Οι κινήσεις μας έχουν ενοχλήσει πολλούς, ακόμη και ορισμένους που παρουσιάζονται ως «άγιοι αυτού του Τόπου», χωρίς να αναλογίζονται το μερίδιο της ευθύνης που φέρουν. Λυπούμαστε που δεν είμαστε μέλος κανενός κατεστημένου. Είναι αρχή για εμάς να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς, όσο καλοστημένοι και αν είναι.

Ολοκληρώνοντας, καλώ όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους Πολίτες αυτού του τόπου και να σταματήσουν τη στείρα αντιπολίτευση, τις κακοήθειες, τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις.

Στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει και το μόνο που ορισμένοι θα έχουν καταφέρει θα είναι να εκθέσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Όταν με τη δύναμη του Θεού ξεπεραστεί η πανδημία, σε συγκεντρώσεις ενημέρωσης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση όλων των θεμάτων. Να είστε βέβαιοι!

Με εκτίμηση προς τους Πολίτες του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων
και απόλυτο σεβασμό προς τον Τόπο μου
Σπύρος Χρ. Πολλάλης
Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων