Πα. Απρ 19th, 2024

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας προβολής προϊόντων Agrolasithi

O Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου υλοποιεί εντατικά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού με βασικούς πυλώνες την υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και την εξωστρέφεια. Η πλατφόρμα agrolasithi.gr προβάλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα  προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα υποστηρίξει τους παραγωγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής και θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις παραγωγής του τόπου μας. Κάθε παραγωγός θα έχει πρόσβαση στο δικό του “ψηφιακό χώρο” στο agrolasithi.gr, δυνατότητα ανάρτησης προϊόντων, περιεχομένου όπως άρθρα, συνταγές, φωτογραφίες και video και θα μπορεί να δέχεται εύκολα παραγγελίες αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα ενός εύχρηστου διαδικτυακού καταστήματος eshop – marketplace.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη διεύθυνση agrolasithi.gr. (Δηλώσεις συμμετοχής:  https://agrolasithi.gr/forma.html).

To  agrolasithi.gr είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου. Με πρακτικές λύσεις για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις και με δυναμική για τους τομείς της τοπικής οικονομίας. Είναι ήδη σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός του πόρταλ τουριστικής προβολής και διοικητικής πληροφόρησης με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες του πολίτη και με υποδομές όπως ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) καθώς και το mobile app cityon.gr για το Δήμο μας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Στρατηγικός συνεργάτης σε θέματα ψηφιακής στρατηγικής και καινοτομίας του Δήμου είναι η Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com) η οποία έχει διακριθεί μέσα από διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες με Δήμους και Περιφέρειες, Κεντρική κυβέρνηση, τραπεζικό τομέα και σε μεγάλης κλίμακας δράσεις προώθησης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.