Πα. Μαρ 29th, 2024

Ανακύκλωση φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από τον Δήμο Πειραιά

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πειραιά ανακυκλώνει τα φυσικά Χριστουγεννιάτικα δένδρα που στολίστηκαν στον Πειραιά κατά τη διάρκεια των εορτών. H πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στην πόλη, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.

Τα φυσικά δένδρα θα μεταφερθούν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να ανακυκλωθούν.

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πειραιά είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και για τον λόγο αυτό προβαίνει στην ανακύκλωση των φυσικών Χριστουγεννιάτικων δένδρων, που στόλιζαν το κέντρο αλλά και τις γειτονιές της πόλης μας, κατά την εορταστική περίοδο. Το φυτικό υλικό δεν θα οδηγηθεί στον ΧΥΤΑ, αλλά θα μετατραπεί σε εδαφοβελτιωτικό υλικό. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τη συνεργασία των συνεργείων του Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού, της Καθαριότητας και του Πρασίνου».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πειραιά προχωρά στην ανακύκλωση των Χριστουγεννιάτικων δένδρων. Είναι μια ενέργεια που οφείλουμε να την κάνουμε σεβόμενοι το περιβάλλον. Η ανακύκλωση δεν είναι μια εφήμερη τάση, αλλά είναι μια στάση ζωής και συνήθεια που πρέπει να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια για να έχουμε ένα πιο καθαρό περιβάλλον».