Κυ. Απρ 28th, 2024

Ν. Σμύρνη: Webinar για τη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας με πρωτοβουλία Κωνσταντινίδη και συμμετοχή Ζαχαράκη

Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, σε συνεργασία με το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Τις εκδηλώσεις  συντονίζουν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας & Δημοτικής Περιουσίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και η καθηγήτρια της Ευαγγελικής Παναγιώτα Αργύρη.

Με την εθελοντική συμμετοχή εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής κοινότητας και επαγγελματιών, προσφέρεται στους νέους υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων και ενίσχυση των δεξιοτήτων διαχείρισης της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και απασχολησιμότητας, παρουσιάζοντας αυθεντικές και αξιόπιστες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά για την τρέχουσα αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις που έχουν συγκεντρώσει πάνω από 250 συμμετέχοντες.

Οι συναντήσεις είχαν ως θέμα η πρώτη τα: «Πράσινα Επαγγέλματα», λαμβάνοντας υπόψη ότι η κλιματική αλλαγή και το ενεργειακό ζήτημα ανοίγουν νέους ορίζοντες επαγγελματικής αποκατάστασης, που οι νέοι οφείλουν να γνωρίζουν και η δεύτερη τα: «Επαγγέλματα στην Ψηφιακή Εποχή του 21ου αιώνα», με γνώμονα ότι λόγω της αυξανόμενης αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης οι χώροι εργασίας, που καθορίζουν και τις αντίστοιχες επαγγελματικές προοπτικές θα αλλάξουν δραματικά στο εγγύς μέλλον.

Την 1η διαδικτυακή συνάντηση τίμησε με την συμμετοχή της και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξέφρασε πολύ θετικά σχόλια για αυτή την σημαντική προσπάθεια, που έχει ως στόχο την γνωριμία των μαθητών/τριών με τον κόσμο των επαγγελμάτων και τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους. Η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι: «Οι μαθήτριες και μαθητές πρέπει να είναι έτοιμοι για ένα εργασιακό περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα, απαιτεί ευελιξία, προσαρμοστικότητα, διεύρυνση οριζόντων, συνεχή απόκτηση νέων δεξιοτήτων για μία νέα απασχόληση και αναβάθμιση και διεύρυνση των γνώσεών τους».

«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ο Δήμος της Νέας Σμύρνης ενεργοποιεί αλληλεπιδράσεις με οργανισμούς μάθησης, όπως είναι η σχολική κοινότητα και συμμετέχει ενεργά στην συλλογική μάθηση, δηλαδή στη μεταφορά και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, μέσω των δικτύων των εκπροσώπων από τους χώρους εργασίας» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης.