Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Κατερίνης: Πράσινο φως για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου

Πράσινο φως έλαβε ο Δήμος Κατερίνης από το αρμόδιο τμήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021», για την υποβολή αίτησης ένταξης χρηματοδότησης σε ό, τι αφορά την κάλυψη του τεχνολογικού εξοπλισμού της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση του έργου «Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων».

Μπορεί το συγκεκριμένο έργο να εκτελείται εντός του χρονοδιαγράμματος του και να αναμένεται να ολοκληρωθεί οικοδομικά μέχρι 18-09-2021, ωστόσο, στην πράξη ένταξης του έργου δεν είχε προβλεφθεί το κόστος του εσωτερικού εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία του Πολιτιστικού κέντρου και συγκεκριμένα ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της σκηνής, λόγω μικρής διαθέσιμης πίστωσης. Συνεπώς, απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός για την ανάλογη χρήση του κτιρίου που δεν περιλαμβάνεται στην αρχική σύμβαση.

Ουσιαστικά η θετική αυτή εξέλιξη συνιστά καθοριστικό βήμα για τη χρηματοδότηση ύψους 728.500 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), στο πλαίσιο της πρότασης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ14, στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο: «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021».

Είχε προηγηθεί επικοινωνία με την επιτροπή «Ελλάδα 2021», τόσο του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, όσο και του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη και ενώ ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ετοιμάσει και θα αποστείλουν άμεσα πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (τεχνικό δελτίο κ.α.),ώστε να υπάρξει τις επόμενες ημέρες η οριστική απόφαση ένταξης του έργου.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένουτο πολύπαθο αυτό έργο,να μην καταλήξει σε ένα «αρχιτεκτονικό κουφάρι», αλλά να αποδοθεί το συντομότερο στους δημότες, στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου. Μία υποδομή Πολιτισμού και Ανάπτυξης που θεωρείται βασική συνιστώσα κάθε σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης, επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα και στην Κατερίνη για να την αναδείξουμε όλοι μαζί σε έναν σημαντικό πόλο πολιτισμικής δημιουργικότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.