Ξεκινά, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, η υποβολή αιτήσεων  για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Για μία ακόμα χρονιά ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει δωρεάν τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους της πόλης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για την ένταξή τους, διάρκειας ενός έτους, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, γραφείο 8, 4ος όροφος) έως και την Τρίτη  9 Φεβρουαρίου  2021, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9:00 έως τις 13:00.

 

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στα τηλέφωνα: 214-4028125, 214-4028126, 214-4028127 και 214-4028128.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε, σε δήλωσή του, πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική κοινωνική παροχή του Δήμου, σημειώνοντας πως στηρίζει εμπράκτως τις ευπαθείς ομάδες της πόλης. Ο κ. Μώραλης  ανέφερε στη συνέχεια, πως σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι μείζον να προμηθεύονται βασικά είδη διατροφής συνάνθρωποί μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν άμεσα  και σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα. «Θα συνεχίσουμε να   υλοποιούμε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να βοηθήσουμε ουσιαστικά συμπολίτες μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες, για να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο την ποιότητα ζωής τους», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια ιδιαιτέρως σημαντική κοινωνική παροχή, καθώς στηρίζει, από δωδεκαετίας και πλέον, αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους του Δήμου Πειραιά. Ο Δήμος με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίζει συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν  δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, οι οποίες  επιτείνονται εξ αιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που προκαλούν τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι  μια δομή συμπληρωματική, στις σημαντικές κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρησή του, καθώς οι πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα αποτελούν προτεραιότητα στον Δήμο Πειραιά».
Απαραίτητα δικαιολογητικά
Αίτηση του ενδιαφερομένου.
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριου.
Μισθωτήριο συμβόλαιο   και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) ή
βεβαίωση μονίμου κατοικίας στον Δήμο Πειραιά.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά (αυτεπάγγελτη αναζήτηση).
Ε1 και εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2019 και  έντυπο ΕΝΦΙΑ του έτους 2020 (όλων των ενηλίκων)
Έγκριση ένταξης στο ΚΕΑ (εφόσον υπάρχει)
Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)
Απόφαση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει)
ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:

ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

 ΕΙΣΟΔΗΜΑ

(€)

1 ΑΤΟΜΟ

2400

2 ΑΤΟΜΑ

3600

3 ΑΤΟΜΑ

4800

4 ΑΤΟΜΑ

6000

5 ΑΤΟΜΑ

7200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημειώνεται, πως για κάθε ενήλικο άτομο που διαβιεί στην ίδια  στέγη, το παραπάνω εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1200€,  ενώ για κάθε ανήλικο τέκνο προσαυξάνεται κατά 600€.  Η αντικειμενική αξία από κατοχή ακινήτων: για ένα άτομο 90.000€ προσαυξανόμενο κατά 15.000€ και για κάθε επιπλέον άτομο έως του ποσού των 150.000€.

Οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις να μην ξεπερνούν ετησίως για 1 άτομο τα 53€, για 2 άτομα τα  80€, για 3 άτομα τα  107€, για 4 άτομα τα 133€ και για 5 άτομα & άνω τα 160€.