Πε. Μαρ 28th, 2024

ΚΟΔΕΠ: Τάμπλετ σε μαθητές και καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη»

Τάμπλετ σε μαθητές και εθελοντές καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» προσέφερε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους, με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π., στο πλαίσιο των δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιεί και το πρόγραμμα «Social Innovation Piraeus», μερίμνησαν για την προμήθεια και διαθεσιμότητα του απαραίτητου φορητού εξοπλισμού για όσο χρόνο και όσες φορές χρειαστεί εντός της σχολικής χρονιάς, δεδομένων των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» προσφέρει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είχαμε σήμερα τη χαρά να προσφέρουμε σε μαθητές και εθελοντές καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.Δ.Ε.Π. τάμπλετ, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα διαδικτυακά τους μαθήματα. Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και του προγράμματος «Social Innovation Piraeus», που έχει ως στόχο την υποστήριξη των μαθητών ως προς τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων, καθώς και για τη διεκδίκηση μιας θέσης, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς εκτός του ότι στηρίζει παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία, οι μαθητές καταγράφουν κάθε χρόνο υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στους μαθητές της πόλης μας, προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους και τα όνειρά τους».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Όλες οι δράσεις που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. στο πλαίσιο της ΟΧΕ έχουν τη δική τους αξία. Αλλά η σημερινή διανομή tablet στα παιδιά του κοινωνικού μας φροντιστηρίου, για τα οποία είμαστε τόσο περήφανοι, έχει μία ιδιαίτερη σημασία κι έναν ξεχωριστό συμβολισμό. Γιατί αποδεικνύει στην πράξη πως βασική μας προτεραιότητα είναι τα παιδιά της πόλης –τα παιδιά του Πειραιά- να έχουν πρόσβαση στη νέα εποχή της εκπαίδευσης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Γιατί είναι εκείνο που δίνει ευκαιρίες, είναι αυτό που κάνει τον Πειραιά μας νικητή».

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» (https://socialhub.gr/) (με MIS 5060900, Ε.Π. «Αττική 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).