Πα. Ιούλ 19th, 2024

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Πειραιά στα νοσοκομεία «Μεταξά» και «Τζάνειο» (pics)

Μια ξεχωριστή συναυλία για τους ασθενείς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» πραγματοποίησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά. Το προαύλιο του νοσοκομείου πλημμύρισε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, σκορπώντας στους παρευρισκομένους συγκίνηση και μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, ο Δήμος Πειραιά στόλισε στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας, το «Τζάνειο» και το «Μεταξά» δύο φυσικά δέντρα με λαμπιόνια, στολίδια και δεκάδες χριστουγεννιάτικες ευχές. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων υπό την επιμέλεια της μουσικού κυρίας Σταυρούλας Μέντη.

Στις δράσεις αυτές παρευρέθηκαν: ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, ο Διοικητής του Τζανείου Νοσοκομείου κ. Ηλίας Γουζούασης, ο κ. Νίκος Βλαχάκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη Πρότυπο», Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής κλινικής και αναπληρωτής Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Τζανείου Νοσοκομείου, μέλη των Δ.Σ., Διευθυντές των δύο Νοσοκομείων και ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο κ. Δημήτρης Σιδέρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Με τις δύο αυτές συμβολικές δράσεις θελήσαμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται τις γιορτινές αυτές ημέρες, καθώς και την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη μας σε γιατρούς, νοσηλευτές και σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης μας, που μάχονται καθημερινά για να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς. Χαίρομαι που με αυτές τις πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά, οι αύλειοι χώροι του Τζανείου και του Μεταξά γέμισαν από χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους μας. Τα νοσοκομεία της πόλης μας επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και ως Δήμος θα συνεχίζουμε με κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά δεν ξεχνά αυτές τις ημέρες τους ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης μας, καθώς και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει στην πρώτη γραμμή τη μάχη για την υγεία όλων μας. Με μία δράση υψηλού συμβολισμού στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης σε όλους τους ασθενείς, αλλά και στους υγειονομικούς που καταβάλλουν, σε συνθήκες πανδημίας, υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο» κ.Ηλίας Γουζούασης, δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Πειραιά αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη του προς τους νοσηλευόμενους, καθώς και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα σημαντική τις γιορτινές αυτές ημέρες. Από όλους εμάς, που βρισκόμαστε από την αρχή της πανδημίας στην «πρώτη γραμμή» επιτελώντας έναν αδιάκοπο αγώνα για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού, ευχόμαστε σε όλο τον Πειραϊκό λαό καλές γιορτές με αλληλεγγύη, αισιοδοξία και υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις επάλξεις, καταθέτοντας ψυχή και σώμα, με τελικό σκοπό να βγούμε νικητές».

Ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Χαράλαμπος Τουμπέκης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο μας κ. Γιάννη Μώραλη για ό, τι κάνει για το Νοσοκομείο μας, τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και τη μουσικοπαιδαγωγό κα Μέντη για τις πρωτοβουλίες αυτές, οι οποίες, επιτρέψτε μου να πω, ήταν για το νοσοκομείο μας, ένα ακόμα «θεραπευτικό φάρμακο». Τέτοιου είδους δράσεις, αυτές τις εορταστικές ημέρες δίνουν μία νότα αισιοδοξίας στους ασθενείς μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Δίνουν επίσης δύναμη στους υγειονομικούς μας, στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν πραγματικά και την ψυχή τους, όχι μόνο τώρα που έχουμε κορωνοϊό, αλλά κάθε μέρα. Γι’ αυτό πραγματικά τους στηρίζουμε. Τους στηρίζουν όλοι οι Έλληνες».