Πε. Απρ 18th, 2024

Μώραλης στα Παραπολιτικά 90,1: Σήμερα η φωταγώγηση του πύργου του Πειραιά – Διαδικτυακά η αλλαγή του χρόνου στο δήμο

«Δεν θα υπάρχουν εκδηλώσεις στην πόλη σεβόμενοι τα μέτρα για τον κοροναϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μωράλης σημείωσε πως «σήμερα θα φωτιστεί ο πύργος του Πειραιά και ως η αλλαγή του χρόνου θα γίνει διαδυκτιακά».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά οι δημότες μπορούν να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα στο ChristmasinPiraeus.com, μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία αναγράφονται όλες οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του δήμου Πειραιά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τον χριστουγεννιάτικο Πειραιά,

ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Όπως είπα και στο άναμμα του δέντρου την Κυριακή που κάναμε σε μια σεμνή και λιτή τελετή όπως επιτάσσουν οι καιροί νομίζω ότι έχουμε πετύχει την ισορροπία αυτή που θέλαμε. Θέλαμε να ισορροπήσουμε μεταξύ ενός μηνύματος αισιοδοξίας και ελπίδας και μιας φωτεινής λαμπερής πόλης και του σεβασμού απέναντι στους ανθρώπους που έφυγαν, στους ανθρώπους που δίνουνε μάχη και σε αυτούς που έχασαν κάποιο δικό τους άνθρωπο. Άρα δεν θα έχουμε εκδηλώσεις με κόσμο αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα πολύ καλό στολισμό στην πόλη μας. Είναι η πρώτη χρονιά που φωτίσαμε εμβληματικά κτήρια και μνημεία της πόλης μας σε όλο τον Πειραιά».

Για την φωταγώγηση των δύο καραβιών, ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε: «Ήταν μια πολύ ωραία πρωτοβουλία, ήταν και η γιορτή του Αγίου Νικολάου και άρα τιμήσαμε και τον Άγιο Νικόλαο που δεν μπορούσαμε να πάμε στις περιφορές. Σήμερα φωτίζουμε τον Πύργο του Πειραιά, ανάψαμε το δέντρο μας, έχουμε φωτίσει το δημαρχείο για πρώτη χρονιά, έχουμε βάλει τα άστρα στο Πασαλιμάνι μια πολύ ωραία εικόνα. Μέχρι αύριο θα έχουν στολιστεί οι 4-5 πλατείες σε όλες τις κοινότητες του δήμου. Είναι η πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε με σημαντικούς φορείς της πόλης μας επιχειρήσεις και φορείς της πόλης μας που συνέδραμαν στην προσπάθειά μας, πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός».

«Ο κόσμος θα μπορεί να τα δει διαδικτυακά ή αν ελαφρύνουν τα μέτρα και μπορεί να βγει έξω θα τα χαρεί. Κάναμε το άναμμα του δέντρου διαδικτυακά, σήμερα ανάβουμε τον Πύργο του Πειραιά ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα διαδικτυακά στις 7 η ώρα. Μπορεί να το δει κανείς στο ChristmasinPiraeus.com έχουμε μια ειδική ιστοσελίδα στην οποία αναγράφονται όλες οι πρωτοβουλίες. Η αντιδήμαρχος η κα Ζαρακέλη για το στολισμό της πόλης το φετινό έδωσε και την ψυχή της, της βγάζω το καπέλο όπως και σε όλους τους συνεργάτες μου αλλά ήταν επικεφαλής της προσπάθειας αυτής. Φαίνεται ότι δεν έκανε μόνο τη δουλειά της τυπικά, είχε μεράκι και αυτό φαίνεται και στην πόλη», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Έχουμε πολλές εκπλήξεις. Καλώ τον κόσμο να μπει στο christmasinpiraeus.com να δει όλες τις εκδηλώσεις μας, να δει όλες τις ημερομηνίες γιατί έχουμε και άλλα happenings τα οποία ανακοινώνουμε σιγά-σιγά και πάντα περιμένουμε να ακούμε και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ώστε να προσαρμοζόμαστε αντίστοιχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πως θα γίνει η αλλαγή του χρόνου στο δήμο, ο κ. Μώραλης απάντησε: «Επειδη ο κόσμος θα είναι στα σπίτια του θα μπορέσουμε να κάνουμε διαδικτυακά την αλλαγή του χρόνου».

«Νομίζω ότι αυτή η εξαιρετικά δύσκολη χρονιά μας ξαναθύμισε έννοιες και μας έδειξε την αξία τους και ξ προσαρμοστικότητα, και η ατομική ευθύνη, και η αγάπη, η αλληλεγγύη, η πειθαρχία, η συμπόνια όλα αυτα αυτά τα συναισθήματα νομίζω ότι το τελευταίο 8μήνο τα έχουμε ζήσει πάρα πολύ έντονα και νομίζω ότι άλλαξαν και τον χαρακτήρα μας και τον τρόπο που κινούμαστε και τον τρόπο που σκεφτόμαστε . Ελπίζω αυτό να κρατήσει και μετά την πανδημία και να μην τα ξεχάσουμε όλα και επανέλθουμε σε μια ζωή και μια πραγματικότητα σαν να μην έγινε αυτό. Πρέπει να το ξεχάσουμε μεν ως ένα δυσάρεστο συμβάν αλλά τα όποια ”καλά” να τα κρατήσουμε για την επόμενη μέρα. Θα είναι οδηγός για την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο δήμαρχος.