Σα. Απρ 20th, 2024

Το πλαίσιο δράσης της Επιτροπής «Παιανία, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση» παρουσίασε ο Δήμαρχος Παιανίας

Τους άξονες που θα κινηθεί η επιτροπή «Παιανία, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση» και το πλαίσιο δράσης γύρω από αυτό παρουσίασε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης κατά την πρώτη συνεδρίασή της.

Παράλληλα, υπερτονίστηκε πως οι δράσεις δε θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Παιανίας, αφού ως επί το πλείστον θα χρηματοδοτηθούν από ιδιώτες και ευαγή ιδρύματα.

Στην επιτροπή, η οποία έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, συμμετέχουν:
– Ανδρέου Κλειώ, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παιανίας – Εκπαιδευτικός
– Δρ. Βεκρής Ελευθέριος, Διδάκτωρ – Φιλόλογος
– Καμπάς Γεώργιος, Στρατηγός ε.α., τέως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)
– Μιχαλόπουλος Αθανάσιος, Συνεργάτης σε θέματα Παιδείας & Πολιτισμού – Διεθνολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας

 

Έργο της Επιτροπής είναι να παρουσιάσει ιδέες και προτάσεις για την υλοποίηση των τεσσάρων αξόνων του 2021, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν για το Δήμο Παιανίας. Η επιτροπή δεν αμείβεται και έχει σκοπό την οργάνωση, προώθηση, επιστημονική υποστήριξη και λήψη πρωτοβουλιών για τον στρατηγικό σχεδιασμό του πολιτισμού του Δήμου Παιανίας με αναφορές στο ιστορικό και νεότερο παρελθόν, αλλά και στις ευκαιρίες του μέλλοντος («παράθυρο του 21ου αιώνα»). Υ

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας στην επιτροπή αυτή. Βασική επιδίωξη όλων μας είναι το 2021 να αποτελέσει το εφαλτήριο της αναγέννησης της πόλης μας, εντάσσοντας στους σχεδιασμούς μας όλους τους δημότες και τους φορείς της πόλης. Το 2021 είναι μία ανοικτή γιορτή και έχουμε το ιστορικό χρέος να αποδώσουμε την τιμή που πρέπει, αφήνοντας πίσω για τα επόμενα έτη μία σπουδαία ακαδημαϊκή, λαογραφική, ερευνητική και πολιτιστική παρακαταθήκη. Είμαι πεπεισμένος πως οι προτάσεις της επιτροπής σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα δώσουν στο όραμά μας σάρκα και οστά» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

 

Η Επιτροπή «Παιανία, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση» θα συνεδριάζει σε τακτική βάση, καταρτίζοντας μέχρι το νέο έτος τον «οδικό χάρτη» για τις δράσεις του Δήμου Παιανίας το 2021.