Πε. Μαρ 28th, 2024

ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας: Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στους πληγέντες της Καρδίτσας

Οι Δήμοι μετά από πρόσκληση της ΠΕΔΚΜ, συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης, προς τους κατοίκους της περιοχής, που δοκιμάζονται από τις σφοδρές συνέπειες της κακοκαιρίας.

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες, από το φονικό κυκλώνα «Ιανός» , κατοίκους της Καρδίτσας, προχώρησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), αποστέλλοντας φορτία με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, τα οποία η τοπική κοινωνία έχει μεγάλη ανάγκη, έως ότου σταθεί ξανά στα πόδια της.

Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς, ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που κάλεσε τους Δήμους – μέλη της –αμέσως μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος της καταστροφής, να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα είδη, ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τους κατοίκους της περιοχής που δοκιμάζονται από τις σφοδρές συνέπειες του τυφώνα.

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου έγινε μετά τις προσωπικές του επικοινωνίες με τους συναδέλφους του και το Δήμαρχο της Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, οι οποίοι συνεκτίμησαν τις πρακτικές ανάγκες σε βοήθεια με τα συγκεκριμένα είδη για τους κατοίκους της πόλης.

Σήμερα το πρωί, ένα φορτηγό γεμάτο με τα είδη πρώτης ανάγκης αναχώρησε για την πόλη της Καρδίτσας, προκειμένου να παραδώσει στη Δημοτική Αρχή τους τόνους βοήθειας που συγκεντρώθηκε.

Εξάλλου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, εξασφάλισε, μεταξύ άλλων, χορηγία της ΕΥΑΘ Α.Ε, του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) και άλλων φορέων, για την αποστολή στους πληγέντες μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού.

Σημειώνεται ότι το όλο συντονισμό ανέλαβε η ΠΕΔΚΜ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ταχύτερη μεταφορά και παράδοση στο Δήμο Καρδίτσας, και προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Δήμους, μέλη της που δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη βοήθεια με δικά τους ή μισθωμένα από αυτούς μέσα.

Για αλληλεγγύη των πόλεων και των Δήμων της χώρας, μεταξύ τους μίλησε ο κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που σημείωσε ότι οι ζημιές στην Καρδίτσα είναι πρωτοφανείς και απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία για ουσιαστική στήριξη με κάθε τρόπο των πληγέντων κατοίκων, αλλά και των Δήμων της περιοχής.