Πα. Μαρ 29th, 2024

Συνάντηση του Σπύρου Πολλάλη με τον Υφυπουργό Άμυνας για την αξιοποίηση του Κέντρου Λουτροθεραπείας Μεθάνων

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνική Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο Αντιναύαρχο ε.α.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου (ΚΛΑΠ Μεθάνων) ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων:

 

Η Δημοτική αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της και με σαφή προσανατολισμό στην ανάπτυξη, προωθεί κάθε διαδικασία ικανή να οδηγήσει στην αξιοποίηση εμβληματικών παραδοσιακών κτιρίων της περιοχής.

Κτίρια που παραμένουν αδρανή, μπορούν να μετατραπούν σε σημαντικές εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων που έχουν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου και η διατήρηση – ανάδειξη αυτών σε αρμονικό συνδυασμό με την επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορούν να καταστούν πόλος τοπικής ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας και γενικότερης αύξησης της εμπορικής κίνησης της περιοχής.

Με γνώμονα τα ανωτέρω, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνική Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο Αντιναύαρχο ε.α.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου (ΚΛΑΠ Μεθάνων) ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ).

Έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις για τη γρήγορη αξιοποίηση του ακινήτου στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περιοχή.

Η λειτουργική επανένταξη του ΚΛΑΠ Μεθάνων, αναμένεται να το μετατρέψει, από ανενεργό εμβληματικό κτίριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, σε ζωντανό κύτταρο του επιχειρηματικού ιστού της περιοχής των Μεθάνων.

 

πηγή:saronicmagazine.gr