Πα. Απρ 26th, 2024

Πειραιάς: Θαλάσσιος περίπατος με σημασία για τους εκπροσώπους των Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας

Μια βόλτα έκπληξη επεφύλαξε η Διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, “ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4”, στους συμμετέχοντες στο 1ο Συνέδριο Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ” του “Αθήνα 9.84”.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και έκαναν έναν εντυπωσιακό θαλάσσιο περίπατο με πλοιάριο, που διέθεσε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού των “ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ”.

Οι σύνεδροι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος συνόδευε την αντιπροσωπεία του τοπικού ραδιοσταθμού, περιηγήθηκαν δια θαλάσσης τα αξιοσημείωτα μέρη του λιμανιού του Πειραιά, όπως το πλοίο-μουσείο “HELLAS LIBERTY”, την μοναδική στο κόσμο μόνιμη δεξαμενή “ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ”, το Υπουργείο Ναυτιλίας, την Ακτή Κράκαρη με τα παραδοσιακά κτήρια των Λιπασμάτων και του Γυαλάδικου, το νέο μόλο Δραπετσώνας, τους προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΠ ΑΕ, την Ψυττάλεια και φυσικά την Κυνόσουρα και τον χώρο όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι έμειναν οι σύνεδροι από τα σημεία όπου ξεκίνησε και διεξήχθη η ιστορική ναυμαχία, από το Θρόνος του Ξέρξη, από το σημείο του όρους Αιγάλεω που παρακολουθούσε ο Πέρσης βασιλιάς τη ναυμαχία και φυσικά από το στρατηγικής σημασίας σημείο που επέλεξε ο Θεμιστοκλής για να εγκλωβίσει τον περσικό στόλο.

Στο γυρισμό το πλοιάριο περιηγήθηκε την Πειραϊκή με τα Μακρά Τείχη, την Ακτή της Φρεαττύδας, το θωρηκτό Αβέρωφ και έγινε ξενάγηση των συνέδρων στο σημείο όπου πρόκειται να γίνει η επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θαλάσσιας περιήγησης οι σύνεδροι εξέφραζαν με κάθε τρόπο το θαυμασμό τους για όσα έβλεπαν και άκουγαν, ενώ στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους τόνιζαν πως ήταν η καλύτερη εκδήλωση που είχαν συμμετάσχει κατά το διάστημα των πέντε (5) χρόνων της λειτουργίας της Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος.

Τους συνέδρους υποδέχθηκαν στο πλοίο ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιπρόεδρος Απόστολος Σειρηνίδης, που την προηγούμενη ημέρα είχε εκλεγεί και Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, και ο Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ, Νίκος Παρασκευάς.

Ήταν μια ευκαιρία, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στο θαλάσσιο αυτό περίπατο, να γνωρίσουν από κοντά ορισμένα σημεία του Πειραιά και μάλιστα από μια οπτική γωνία, δια θαλάσσης, που δεν είναι εύκολο να το κάνει ο καθένας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναεπισκεφθούν την πόλη μας και να ζήσουν τις μοναδικές στιγμές που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει.