Τε. Απρ 24th, 2024

Μώραλης: Είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», χθες η δημοτική Αρχή της πόλης παρέλαβε 27.000 μάσκες από την ΚΕΔΕ.

«Έχουμε μια μάσκα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Τις επόμενες μέρες ελπίζουμε να έρθουν οι υπόλοιπες. Τα παγουρίνο ήρθαν πριν μέρες και τα διανείμαμε στα σχολεία. Έχουμε φροντίσει για απολυμαντικά, κρεμοσάπουνα και πετσέτες χειρός. Φροντίσαμε και για τους αύλειους χώρους των σχολείων. Επειδή τα παιδιά θα μπουν σε δύσκολο περιβάλλον με τις μάσκες, θέλαμε τα σχολείο μας να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση» τόνισε.

«Είμαστε έτοιμοι, ανοίγουμε με αισιοδοξία. Τα παιδιά θέλουν και πρέπει να πάνε σχολείο. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Τα παιδιά έχουν προσαρμοστικότητα και ωριμότητα. Να μην υπερβάλουμε και να μην πανικοβληθούμε εάν υπάρξουν κάποια κρούσματα, που είναι πιθανό» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί εφόσον εντοπιστεί κρούσμα κοροναϊού σε σχολείο, εξήγησε πως «οι δήμαρχοι δεν κλείνουν σχολεία. Έχουμε υποχρέωση απολύμανσης των σχολείων που παρουσιάζεται κρούσμα. Εμείς ακολουθούμε οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ. Δεν αυτενεργούμε ως δήμαρχοι και ούτε πρέπει να αυτενεργούμε. Είναι μια υπόθεση που αφορά την επιστήμη».

Τέλος, ο Δήμος Πειραιά διαθέτει 30.000 εφεδρικές μάσκες μιας χρήσης, ενώ υπάρχουν και 2.000 επιπλέον ασπίδες προστασίας για τους εκπαιδευτικούς.