Πα. Απρ 19th, 2024

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα: «Η θρόμβωση μέσα από την Τέχνη»

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα: «Η θρόμβωση μέσα από την Τέχνη», που διοργανώνει ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στόχος της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής οπτικής στην αντίληψη και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία και ειδικότερα με την Φλεβική Θρόμβωση, η οποία επηρεάζει 1 στους 5 ογκολογικούς ασθενείς.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με τήρηση όλων των κανόνων και των υποδείξεων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον COVID-19.

Ώρες λειτουργίας: 11:00 έως 13:00 και 18:00 έως 20:30.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

«Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, σας καλωσορίζω στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα την έκθεση ζωγραφικής του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ με θέμα «Η θρόμβωση μέσα από την Τέχνη». Φυσικά, η διοργάνωση της έκθεσης στο σύνολό της πραγματοποιείται σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης και τις οδηγίες των αρχών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι σε θέματα υγείας, η σωστή ενημέρωση είναι μείζονος σημασίας και είναι πολύ σημαντικό ότι τέτοιου είδους ζητήματα αναδεικνύονται και μέσα από την τέχνη.

Με την έκθεση αυτή, ο Δήμος Πειραιά εγκαινιάζει μια ευρύτερη συνεργασία με το «ΑγκαλιάΖΩ», η οποία σύντομα θα επιστεγαστεί και με ένα σύμφωνο. Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» είναι ένα ιστορικό σωματείο για την πόλη του Πειραιά. Με 44 χρόνια δράσης και προσφοράς, στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους οικείους τους. Με αυτή τη συνεργασία αποσκοπούμε να συμβάλλουμε και εμείς, στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως είναι για παράδειγμα η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο σας και να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Πειραιά, θα είναι αρωγός στη δράση σας, όπως κάνει άλλωστε και με άλλα σωματεία και φορείς που ασχολούνται με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η υγεία μας.

Καλή επιτυχία στην έκθεση

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.), κ. Ιωσήφ Βουράκης, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σημασία της προσέλευσης του κόσμου σε μια τέτοια εκδήλωση, που πρέπει να θεωρείται επιτυχία, με δεδομένο ότι υπάρχουν οι δυσκολίες και ο φόβος από την πανδημία του κορωνοϊού. Σημείωσε, ότι είναι εντυπωσιακό, που οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν με έναν ξεχωριστό τρόπο και ο καθένας με τη δική του οπτική, μια ασθένεια όπως είναι η θρόμβωση, η οποία έχει σχέση με τον καρκίνο. Επεσήμανε, ότι ο καρκίνος δοκιμάζει τις περισσότερες οικογένειες και εξήρε το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, που – όπως ανέφερε – στηρίζουν εκείνους που βιώνουν την ασθένεια, καθώς και τις οικογένειές τους. Χαρακτήρισε την πρόληψη και την ενημέρωση ως τα καλύτερα όπλα κατά του καρκίνου. Τέλος, ο κ. Βουράκης τόνισε ότι οι πόρτες του Δήμου Πειραιά, του Δημοτικού Θεάτρου και του Ο.Π.Α.Ν. θα είναι πάντα ανοιχτές για το «ΑγκαλιάΖΩ».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» κα Αναστασία Πασακοπούλου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση με θέμα τη θρόμβωση, πού αποτελεί μία απειλητική ασθένεια ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς, είναι μία νέα προσέγγιση στον τομέα της ενημέρωσης, μέσα από την τέχνη. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και τους εκπροσώπους του για τη γενικότερη συνεργασία και για την παραχώρηση του Φουαγιέ για την πραγματοποίηση της έκθεσης, τους εικαστικούς – ανάμεσά τους και παιδιά – οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη τα έργα τους, τον γιατρό ογκολόγο κ. Ξυνόγαλο, καθώς και όλους του συμμετέχοντες στην εκδήλωση εγκαινίων που ανταποκρίθηκαν παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας του κορωνοϊού.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρης Γιοβανίδης, η Διευθύντρια του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ κα Όλγα Λιοντοπούλου, ενώ ο ογκολόγος – παθολόγος κ. Σπύρος Ξυνόγαλος, από το Νοσοκομείο Μεταξά, μίλησε για τη θρόμβωση και τη σχέση της με τον καρκίνο.