Πε. Απρ 25th, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις “Κουντουριώτεια 2020” στην Ύδρα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 30ης Αυγούστου με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 85ης επετείου από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι εκδηλώσεις “ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2020” του Δήμου Ύδρας και της ΚΕΔΥ, συνεχίστηκαν την Κυριακή με Δοξολογία στον Ι. Καθεδρικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, του Πρωτοσύγκελλου Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριου και του Ιερού Κλήρου, ενώ ακολούθησε πανηγυρική ομιλία της Εκπαιδευτικού-Ηθοποιού Ματίνας Ντούσκου.

Κατόπιν δόθηκαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Παύλου Κουντουριώτη και έγιναν οι σχετικές καταθέσεις στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παρουσία των μπουρλοτιέρηδων του νησιού, παρέστησαν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς και Νόνη Δούνια, η πρ. Βουλευτής Γεωργία Γεννιά, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας, o Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Καραμήτσος, ο Αντιδήμαρχος και Τελετάρχης της εκδήλωσης Γιάννης Μπελεγρής, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου, απόγονοι του Παύλου Κουντουριώτη, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πολλοί άλλοι. Τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Καλογερόπουλος Ιωάννης Π.Ν

 

πηγή:fonitisydras.com