Η ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων για τη φωτιά στα Μέθανα

Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων σας ενημερώνει ότι, στην πυρκαγιά της 24ης Ιουλίου στα Μέθανα, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας και δεν καταστράφηκαν σπίτια. Δυστυχώς όμως, κάηκαν πολλά στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που συνέβαλλαν στον περιορισμό της πυρκαγιάς και ειδικότερα:

1. Τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο, ώστε να κινητοποιηθούν και να συντονιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

2. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ανταποκρίθηκε άμεσα, ενισχυμένη με κλιμάκια γειτονικών περιοχών, ώστε, με συντονισμένες ενέργειες, να κατορθώσει να αποτρέψει χειρότερες καταστάσεις.

3. Την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου, που βοήθησε με κάθε μέσο και έσπευσε προσωπικά στην περιοχή, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη του τμήματος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Πειραιώς και Νήσων κα. Χριστίνα Δάκου.

4. Τους Βουλευτές της Α΄ περ. Πειραιά, κ.κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο και Ιωάννη Μελά, που ήταν οι μόνοι Βουλευτές της περιφέρειάς μας, που από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο, ενημερώθηκαν για την κατάσταση και συνέβαλλαν στην άμεση κινητοποίηση των αρχών.

5. Τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

6. Τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, για την παραχώρηση υδροφόρου οχήματος, προκειμένου να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί το έργο των Πυροσβεστών.

7. Το Κέντρο Υγείας Γαλατά, για τη διάθεση ασθενοφόρου, με δύο Ιατρούς, με σκοπό να αντιμετωπιστεί άμεσα, τυχόν τραυματισμός.

8. Τους Εθελοντές Πυροσβέστες, που με αυταπάρνηση έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

9. Τους Πολίτες των Μεθάνων κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, που εθελοντικά, από την πρώτη στιγμή, προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο της πυρόσβεσης. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα, για το σημαντικό, το παραδειγματικό μάθημα κοινωνικής ευθύνης, ενότητας, ήθους και ανθρωπιάς που εξέπεμψαν προς τον τόπο μας και προς όλη τη χώρα.

Μια φυσική καταστροφή μας θλίβει όλους, όμως τα αποκαΐδια δεν είναι χώρος για αντιπαραθέσεις.

Η κακοπροαίρετη κριτική όλων των «ειδικών», που ούτε καν πλησίασαν τη φωτιά, ή των «ειδικών» που πλησίασαν για να βγάλουν φωτογραφίες και να φωνάζουν για λόγους εντυπωσιασμού, είναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ, κυρίως για τον κόσμο που με κίνδυνο της ζωής του, βοήθησε αποφασιστικά το έργο της πυρόσβεσης.

Το Μάθημα Ζωής και Προσφοράς των Εθελοντών, ας αποτελέσει το έδαφος για επαναξιολόγηση της στάσης ζωής του καθενός.α