ΔΗΜΟΙ

Ιωάννινα: Συνάντηση με τον πρέσβη της Τσεχίας είχε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ

Συνάντηση με το νέο πρέσβη της Τσεχίας Jakub Karfík και την υπεύθυνη του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού είχε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Σκοπός ήταν η διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας με την Τσέχικη Πρεσβεία με την οποία ο δήμος έχει οικοδομήσει άριστες σχέσεις.

Η επίσκεψη στα Γιάννενα είναι μία από τις πρώτες που κάνει ο κ. Karfík, όπως ο ίδιος δήλωσε και τόνισε ότι η παρότρυνσή του σε όλους τους συμπατριώτες του θα είναι να συμπεριλάβουν την πόλη στο πρόγραμμα των ταξιδιών τους.

«Με τον δήμαρχο είχαμε μία πολύ ουσιαστική συνεργασία. Συζητήσαμε για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή. Κανένας Τσέχος δεν θα πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα Γιάννενα. Επίσης συζητήσαμε την δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και της ανταλλαγής φοιτητών μέσω των προγραμμάτων Erasmus», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρέσβης της Τσεχίας.

Η υπεύθυνη του Τσέχικου Κέντρου, το οποίο αποτελεί φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ήδη με τον δήμο Ιωαννιτών υπάρχουν συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστούν με σκοπό «να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της Τσεχίας στα Γιάννενα μέσα από τον κινηματογράφο, την μουσική και τα βιβλία».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Τσεχίας για την γόνιμη συνεργασία που είχαν καθώς έθεσε τις βάσεις για επέκτασή της σε τομείς, όπως την εκπαίδευση και τον τουρισμό.

«Στα Γιάννενα έχουμε διοργανώσει ήδη εκδηλώσεις με την συνεργασία της Τσέχικης Πρεσβείας. Μπορούμε να τις διευρύνουμε και παράλληλα μπορούμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τις ανταλλαγές φοιτητών. Σημαντική επίσης μπορεί να είναι η συνεργασία μας στον τουριστικό τομέα καθώς έχουμε ήδη επικοινωνήσει με όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τσεχίας, ενώ συζητήσαμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν και για επιχειρηματικές συνεργασίες» ανέφερε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

8 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

8 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

8 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

9 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

9 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

10 ώρες ago