ΔΗΜΟΙ

Παπαστεργίου: Οι αλλαγές στις πόλεις μας θέλουν υπομονή, επιμονή και όραμα

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε χθες το βράδυ, στην τελετή βράβευσης των ελληνικών πόλεων που ξεχώρισαν με τις πρωτοβουλίες τους για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η εκδήλωση που έγινε παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στο περιστύλιο του Ζαππείου ήταν μια ακόμη απόδειξη της προσπάθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διάθεσης για αλλαγή της νοοτροπίας όλων των πόλεων της Ελλάδας.

Ο ελεύθερος Δημόσιος χώρος, όπως τον γνώρισαν οι πολίτες την περίοδο της καραντίνας, είναι ένα στοίχημα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να κερδίσει. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πρωτοβουλίες αλλά πάνω απ’ όλα υπομονή και επιμονή προκειμένου να ανατραπούν παγιωμένες νοοτροπίες που ταιριάζουν στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης δήλωσε:

Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο, την Καρδίτσα, τη Φαρκαδόνα και τις άλλες πόλεις που διακρίθηκαν και παλεύουν να δώσουν περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο στους πολίτες και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδιάζει το μέλλον των πόλεων που θα είναι φιλικές και προσβάσιμες για όλους τους πολίτες. Θέλει διάθεση, κέφι και συνεργασία. Πρέπει να κάνουμε συμμάχους μας τους πολίτες για να αλλάξουμε τις πόλεις μας. Πρέπει να δείξουμε ενθουσιασμό και να επιμείνουμε. Τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του. Πρέπει να γίνουμε, πρώτα εμείς, η αλλαγή που θέλουμε. Η «βιώσιμη κινητικότητα» είναι ο δρόμος που οφείλουμε να χαράξουμε για το μέλλον των πόλεων μας. Οι αλλαγές χρειάζονται σχεδιασμό και διαβούλευση με την κοινωνία για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε ελεύθερο χώρο στις πόλεις μας.

Το ποδήλατο που μέσα στην καραντίνα κέρδισε τον χώρο που του αξίζει στις πόλεις πρέπει να παγιωθεί ως φιλικό, πράσινο μέσο μετακίνησης.

Νιώθω περίεργα όταν κινούμαι με το ποδήλατό μου στην Αθήνα, δίπλα σε ουρές αυτοκινήτων, όμως οι αλλαγές, όπως η φιλόδοξη προσπάθεια του Δημάρχου Αθηναίων, θέλουν χρόνο και υπομονή. Θέλει υπομονή και επιμονή η αλλαγή νοοτροπίας και αυτή την υπομονή πρέπει να την επιδείξουμε όλοι μας.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Ασπροπύργου για το θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό δρόμο: «Ο σεβασμός επιβάλλει την αλήθεια»

Αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό δρόμο, που στοίχισε τη ζωή σε…

10 ώρες ago

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Πυρά κατά Γλυφάδας και Αλίμου για το παραλιακό μέτωπο – «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Νέα διάσταση λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για…

11 ώρες ago

Δημήτρης Καφαντάρης από τις Βρυξέλλες: Ισχυρή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ενεργό ρόλο των Δήμων στο Σχολικό Πρόγραμμα

Την ανάγκη διασφάλισης επαρκούς ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το Σχολικό Πρόγραμμα, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής…

12 ώρες ago

Βίκυ Καβαλλάρη: Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη ΝΔ η πρώην Αντιπεριφερειάρχης

Ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική της διαδρομή ανοίγει η Βίκυ Καβαλλάρη, καθώς με απόφαση του…

13 ώρες ago

Γιώργος Παπαδημητρίου: «Ακόμα ένα ταβάνι κατέρρευσε» στο Ηράκλειο Αττικής – Σφοδρή επίθεση στον Νίκο Μπάμπαλο

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων και την ποιότητα των εργασιών ανακαίνισης θέτει…

14 ώρες ago

Συνεχίζονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει σε κρίσιμους ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής.

15 ώρες ago