Τρ. Μαρ 19th, 2024

Συνάντηση δημάρχου Καλαμάτας με Μενδώνη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το ΔΗΠΕΘΕΚ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος συζήτησε επί ώρα με την Υπουργό, θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, θέτοντας παράλληλα και τις διεκδικήσεις του δήμου.

Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως προκειμένου να συνεχιστεί στο δήμο η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά και στα όσα υλοποιούνται από την Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ», είναι αναγκαία η συνδρομή του ΥΠ.ΠΟ. Εκ των βασικών διεκδικήσεων του δημάρχου, η ανανέωση της χρηματοδότησης και η εξασφάλιση πόρων για την απρόσκοπτη συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης της Προγραμματικής Σύμβασης με το ΔΗΠΕΘΕΚ, θεσμό που ήδη το υπουργείο στηρίζει την περίοδο αυτή με επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς και το θέμα που αφορά τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού.

Η ανταπόκριση της κας Μενδώνη, η οποία έχει άριστη γνώση των πολιτιστικών ζητημάτων από την μακρά πορεία της στο υπουργείο, ήταν στη θετική κατεύθυνση, ως προς τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και ως προς τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕΚ. Σημειώνεται ότι το υπουργείο παρείχε φέτος έξτρα χρηματοδότηση προς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η υπουργός αναμένεται να επισκεφτεί την Καλαμάτα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στα τέλη Αυγούστου.