Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη σε Πολάκη για τον «Μεγάλο Περίπατο»: Η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση

Στην επίθεση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αναφορικά με το κόστος του «Μεγάλου Περιπάτου» απάντησε με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογια», ανέφερε στην σκληρή απάντησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο από τις παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα, οι οποίες προχωρούν από το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος χωρίς προβλήματα για τους διερχόμενους στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης: «Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, και τους συν αυτώ, ότι όταν ένας δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια».

Ο δήμαρχος Αθηναίων απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί διασπάθισης του δημόσιου χρήματος επεσήμανε ότι: «Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Μικρή λεπτομέρεια ότι όλα έγιναν με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

«Τον κ. Πολάκη τον τυφλώνει η ανάγκη να κάνει αντιπερισπασμό για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από όσα έγιναν στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. Ο δημόσιος χώρος δεν έχει όμως ούτε χρώμα ούτε ιδεολογια. Και η Αθήνα δεν προσφέρεται για φτηνή μικροπολιτική αντιπαράθεση. Έχει δρόμο μπροστά της και επιτέλους, τον έχει βρει», κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε την ανάρτηση:

Σημειώνεται ότι από το βράδυ του Σαββάτου τα βαριά μηχανήματα του δήμου Αθηναίων έπιασαν δουλειά στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση του Μεγάλου Περιπάτου, την στιγμή μάλιστα που δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στη διέλευση οχημάτων στο Σύνταγμα.

Επομένως, από σήμερα Κυριακή η πλατεία Συντάγματος αρχίζει να αποκτά τη νέα της μορφή, ενώ παράλληλα ο δήμος προσπαθώντας να απαλλάξει τους Αθηναίους και λοιπούς διερχόμενους οδηγούς από την ταλαιπωρία προειδοποιεί και συνιστά εναλλακτικές λύσεις αντί της διάσχισης του κέντρου.

Η μέχρι στιγμής ομαλή εξέλιξη των παρεμβάσεων στην κυκλοφοριακή καρδιά της Αθήνας είναι κρίσιμης σημασίας για την πορεία ολόκληρου του σχεδίου «Μεγάλος Περίπατος». Διότι, εάν προχωρήσει χωρίς παρατράγουδα και αντιδράσεις, σε μεγάλο βαθμό ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα βήματα, δηλαδή τις επεμβάσεις στο ιστορικό τρίγωνο, την οδό Αθηνάς κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, γίνονται στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), προεκτείνεται το πεζοδρόμιο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, αποδίδονται στους πεζούς δύο επιπλέον λωρίδες.