Πα. Απρ 19th, 2024

Εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς στο Πασαλιμάνι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην πλατεία Κανάρη στη Ζέα (Πασαλιμάνι), η οποία έχει μετατραπεί ξανά σε έναν καλαίσθητο χώρο που περιλαμβάνει νέα και σύγχρονα παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά παρέδωσε την παιδική χαρά το 2016 για να παίζουν τα παιδιά της πόλης μας, στο πλαίσιο της πλήρους ανακατασκευής της πλατείας Κανάρη.

Στόχος του Δήμου με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», είναι η πλήρης ανακατασκευή 8 παιδικών χαρών, για τη λειτουργική αναβάθμιση και την ασφαλή παραμονή των παιδιών στις παιδικές χαρές της πόλης. Μάλιστα, στο πλαίσιο του προγράμματος εγκαθίστανται ειδικά όργανα για άτομα με αναπηρία, προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Παράλληλα με την ανακατασκευή των παιδικών χαρών, πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς εργασίες καλλωπισμού του πρασίνου στις παιδικές χαρές, από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πειραιά.

Οι 8 παιδικές χαρές είναι οι εξής:

1) Οδός Ιππολύτου (Α΄ Κοινότητα)

2) Ρόδον το Αμάραντον (Α΄ Κοινότητα)

3) Πλατεία Κανάρη (Β΄ Κοινότητα)

4) Προφήτης Ηλίας (Β΄ Κοινότητα)

5) Οδός Κλεμανσώ (Β΄ Κοινότητα)

6) Αγίου Κωνσταντίνου (Β΄ Κοινότητα)

7) Τετρακώμων και Κομοτηνής-Απόλλωνα (Δ΄ Κοινότητα)

8) Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (Λουξ) (Δ΄ Κοινότητα)

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος των παρεμβάσεων που υλοποιεί ο Δήμος στις παιδικές χαρές, είναι να παίζουν τα παιδιά με σύγχρονα παιχνίδια σε ένα όμορφο και ασφαλές περιβάλλον. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης επεσήμανε: «Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά της πλατείας Κανάρη, σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας. Το 2016 παραδώσαμε την παιδική χαρά με ασφαλή και σύγχρονα παιχνίδια, αλλά δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, παρατηρήθηκαν πολλές φορές φαινόμενα βανδαλισμού, καθώς κάποιοι ασυνείδητοι κατέστρεφαν τα παιχνίδια και τον χώρο. Ως Δημοτική Αρχή θα βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές στις παιδικές χαρές για να δημιουργούμε όμορφους χώρους για όλη την οικογένεια. Πρέπει ωστόσο να καταστεί σαφές, ότι για να διατηρηθούν αυτές οι παρεμβάσεις στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να τις χαίρονται τα παιδιά, θα πρέπει όλοι με αίσθημα ατομικής ευθύνης να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία».

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, δήλωσε:

«Το Πασαλιμάνι πλέον παίρνει νέα όψη με την πλήρως ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη, η οποία αποτελεί μέρος διασκέδασης και για τα μικρά παιδιά, τα οποία θα μπορούν να παίζουν με πιο σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια. Και σε αυτήν την παιδική χαρά υπάρχουν όργανα για άτομα με αναπηρία, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε και να αναβαθμίζουμε τις παιδικές χαρές, με σκοπό πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά και τους γονείς».

Video από τις εργασίες ανακατασκευής της πλατείας Κανάρη: