Πε. Μαρ 28th, 2024

Ανακατασκευή της παιδικής χαράς «Λούξ» στα Καμίνια από τον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», ολοκλήρωσε τις εργασίες πλήρους ανακατασκευής και εγκατάστασης νέων οργάνων και παιχνιδιών στην παιδική χαρά «Λουξ» στα Καμίνια.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του προγράμματος ανακατασκευάζονται συνολικά 8 παιδικές χαρές, ενώ εγκαθίστανται ειδικά όργανα για άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται από την υπηρεσία Πρασίνου με εντατικούς ρυθμούς εργασίες καλλωπισμού του πρασίνου στις παιδικές χαρές.

Οι 8 παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται είναι οι εξής:

1) Οδός Ιππολύτου (Α΄ Κοινότητα)

2) Ρόδον το Αμάραντον (Α΄ Κοινότητα)

3) Πλατεία Κανάρη (Β΄ Κοινότητα)

4) Προφήτης Ηλίας (Β΄ Κοινότητα)

5) Οδός Κλεμανσώ (Β΄ Κοινότητα)

6) Αγίου Κωνσταντίνου (Β΄ Κοινότητα)

7) Τετρακώμων και Κομοτηνής-Απόλλωνα (Δ΄ Κοινότητα)

8) Λουξ (Δ΄ Κοινότητα)

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά παρέδωσε πλήρως ανακατασκευασμένη μια ακόμα παιδική χαρά στην περιοχή των Καμινίων, προκειμένου να παίζουν τα παιδιά με σύγχρονα παιχνίδια σε έναν καλαίσθητο χώρο. Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε επίσης πως είναι εξαιρετικά σημαντικό που μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», τοποθετούνται στις παιδικές χαρές ειδικά όργανα για άτομα με αναπηρία, για να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Στη συνέχεια επεσήμανε: «Είναι σαφές ότι το να παρέχουμε στα παιδιά όμορφους και ασφαλείς χώρους αποτελεί αυτονόητη ενέργεια από τον Δήμο Πειραιά. Ωστόσο για να παραμείνουν οι παιδικές χαρές σε άριστη κατάσταση, απαιτείται και η συνεργασία των πολιτών, οι οποίοι οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας». Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως η προσπάθεια για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία 6 χρόνια έχει προχωρήσει στη δημιουργία και στην ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, δήλωσε:

«Οι εργασίες ανακατασκευής παιδικών χαρών συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Ολοκληρώσαμε και την παιδική χαρά Λουξ στα Καμίνια, η οποία είναι και αυτή έτοιμη για χρήση και με όργανα για άτομα με αναπηρία. Στόχος μας είναι να ολοκληρώνουμε μια παιδική χαρά ανά εβδομάδα και να συνεχίσουμε να παρέχουμε σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια στα παιδιά του Πειραιά».

Video από τις εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά «Λουξ»: