Πα. Απρ 19th, 2024

«Ελλάδα 2021»: Στο δημαρχείο Πάτρας η Γιάννα Αγγελοπούλου για τους εορτασμούς 200 ετών από την Επανάσταση

Το δημαρχείο Πάτρας επισκέφθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»  Γιάννα Αγγελοπούλου, όπου συζήτησε με τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη για τις επετειακές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής ότι καταρτίζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός εκδηλώσεων αφιερωμένων στην επανάσταση του 1821 και την πορεία της πόλης μέχρι σήμερα.

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος προσέφερε στην πρόεδρο επιτραπέζιο ημερολόγιο που καταγράφει γεγονότα και στιγμές από την επανάσταση του 1821 στην Πάτρα και στην Αχαΐα, το λεύκωμα Χαρτών Μνήμες Πάτρα 1831-1943 καθώς επίσης και το λεύκωμα που παρουσιάζει την Πάτρα πριν από μισό αιώνα με το φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Θανάσης Κανταρτζής, τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής κ.κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και Νικόλαος Κανελλόπουλος καθηγητής Ιόνιου Πανεπιστημίου και ο εντεταλμένος σύμβουλος βοηθός περιφερειάρχη κ. Ανδρέας Φίλιας

.