Πε. Μαρ 28th, 2024

Επαναλειτουργεί για το κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Επαναλειτουργεί για το κοινό από την Τετάρτη 3 Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού:

Δευτέρα & Πέμπτη: 8 π.μ. – 5 μ.μ.
Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή: 8 π.μ. – 2 μ.μ.
Χρήση

Το ειδικό καθεστώς λειτουργίας, λόγω COVID-19, προβλέπει το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και μόνο για την κυκλοφορία (δανεισμός και επιστροφή) πληροφοριακού υλικού.
Η δυνατότητα παραμονής για διάβασμα και χρήση υπολογιστών στη βιβλιοθήκη δεν επιτρέπεται.
Δανεισμός

Περιορισμός εισόδου καθορισμένου αριθμού ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων. Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα στο χώρο της Βιβλιοθήκης 10 ατόμων. Ως μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη Βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15 λεπτά. Ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επιπλέον:

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας δανεισμού για 15 ημέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης
Θα εφαρμοστεί η μέθοδος δανεισμού με παραγγελία. Θα μπορεί δηλαδή ο χρήστης να στείλει e-mail [email protected] με τα στοιχεία των βιβλίων, που βρήκε στον κατάλογο OPEN ABEKT – και είναι διαθέσιμα για δανεισμό – ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση στην ιστοσελίδα https://www.librarychania.gr/ της Βιβλιοθήκης (κωδικούς, τίτλους, κ.λ.π.). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή με ραντεβού στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό. Εάν ένα βιβλίο έχει επιστραφεί μετά το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης, τότε δανείζεται, εφόσον έχουν περάσει 72 ώρες από την ημερομηνία επιστροφής. ( Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται παραμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης 3 ημέρες).
Για να δανειστεί κάποιος χρειάζεται κάρτα μέλους της ΔΒΧ.
Ερευνητές

Για τους ερευνητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους τομείς των εφημερίδων, περιοδικών, αρχειακού υλικού, πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό.

Οδηγίες προς το κοινό
Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ζητούμε από τα μέλη μας να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.
Ζητούμε από τα μέλη μας κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο να έχουν μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής, που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.
Ζητούμε από τα μέλη μας να ακολουθούν τη σήμανση στο δάπεδο για να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις.
Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου.
Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.
Οι Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου & Σούδας του Δήμου θα ανοίξουν για το κοινό τους την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.