Πα. Μαρ 29th, 2024

Δήμος Πειραιά: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για επιπλέον παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

Ο Δήμος Πειραιά προσφέρει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, καθώς και από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για όσο διάστημα διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, μπορούν να αιτηθούν, με βάση τον τελευταίο νόμο  4688/2020, την παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, τη μείωση των τελών έως και 50%.

Επίσης, για όσες Κυριακές δεν λειτούργησε, η κυριακάτικη αγορά, οι μικροπωλητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πειραιά, στον σύνδεσμο https://piraeus.gov.gr/hlektronikes-aithseis/ έως τις 31 Ιουλίου 2020, με τη χρήση των κωδικών  του Taxisnet.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στις υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για ακόμα ένα ψηφιακό εργαλείο, μεταξύ άλλων που έχουμε αναπτύξει στον Δήμο μας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας,  για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι δημότες μας γρήγορα και εύκολα». Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει και θα συμβάλλει στην ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, εφαρμόζοντας τις δυνατότητες που προσφέρουν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, κυρίως σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς φυσικά να εμποδίζονται οι πεζοί ή τα άτομα με αναπηρίες.

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε απαλλαγές και ελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επισημαίνοντας ότι για τις απαλλαγές που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη, τους κοινόχρηστους χώρους και την κυριακάτικη αγορά η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων που γίνονται ηλεκτρονικά είναι η 31η Ιουλίου 2020. Όπως τόνισε: «Προσπάθειά μας είναι και παραμένει, να ενισχύσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη μας, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού».