Τρ. Απρ 23rd, 2024

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»- Μπακογιάννης: Η Αθήνα σταματά να είναι πέρασμα

Στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας, την Ερμού, βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, από όπου ανήρτησε βίντεο για την παρέμβαση που θα γίνει στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας».

«Η αξία του Μεγάλου Περιπάτου είναι ότι τον περπατάμε όλοι μαζί. Ότι η Αθήνα σταματά να είναι πέρασμα. Γίνεται προορισμός. Και το Σύνταγμα επιστρέφει σε όλους, όχι μόνο στα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το σχέδιο για τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στην πρωτεύουσα, του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, εγκρίθηκε σήμερα, Δευτέρα, με ευρύτατη πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων -εκτός από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, υπερψήφισαν επίσης οι δημοτικές παρατάξεις του Νάσου Ηλιόπουλου, του Παύλου Γερουλάνου, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Βασίλη Καπερνάρου.

Το δίκτυο πεζοδρομήσεων θα φέρει τον τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος», της Αθήνας και θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου.

Δείτε εδώ όλο το σχέδιο