Πα. Απρ 26th, 2024

Τσιατσιάμης (γ.γ Δήμου Αθηναίων) για τις πεζοδρομήσεις: Ο πιο όμορφος περίπατος της Ευρώπης

Αναφορικά με τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Αθήνας, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Ο κ. Τσιατσιάμης επισήμανε πως «είναι ένα έργο το οποίο κατέθεσε ο κ. Μπακογιάννης προεκλογικά και λίγους μήνες μετά το εφαρμόζει».
«Είναι ένα εμβληματικό έργο, δημιουργεί μια πολύ μεγάλη αστική παρέμβαση και έχει αξία να πω ότι ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται «για τον πιο όμορφο περίπατο της Ευρώπης, 6,8 χιλιόμετρα».

Ο γ.γ του δήμου Αθηναίων τόνισε ότι «αυτό το έργο έχει ως βασικό στοιχείο τον πολίτη. Να μπορεί ένας πολίτης που ζει στα Πατήσια να πάρει τα παιδιά του και να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Να μπορεί να κάνει βόλτα με ένα ποδήλατο, είναι αυτο το οποίο έχουν όλα τα κέντρα των πόλεων σε όλο τον κόσμο».

«Αυτό το έργο έχει σχεδιαστεί από καιρό από τη δημοτική αρχή αλλά μετά τον κοροναϊό η ανάγκη για ζωτικό χώρο, για χώρο για περπάτημα από τους πολίτες είναι μεγάλη και επιτακτική», διευκρίνισε επιπρόσθετα.

Ο κ. Τσιατσιάμης δήλωσε ότι «το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται στο τέλος του μήνα και σε ένα μήνα περίπου δηλαδή τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις».

«Θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, θέλουμε δηλαδή να το αφήσουμε να λειτουργήσει για κάποιους μήνες μέχρι να δούμε τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν. Οι επαγγελματίες, οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα διάλογο για αυτό το έργο», υπογράμμισε.