Πε. Μαρ 28th, 2024

Οδηγίες για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά, εναρμονιζόμενος πλήρως με τις οδηγίες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, ανακοινώνει ότι θα ισχύουν τα εξής στη μετακίνηση με τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά:

1. Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των προβλεπόμενων θέσεων είναι το 50%, το οποίο θα αναγράφεται σε εμφανή σημεία του οχήματος, έτσι ώστε να τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά την επιβίβαση, να μην δημιουργούνται προβλήματα και να επιτευχθεί η αναγκαία φυσική απόσταση των πολιτών.

2. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους επιβάτες για να επιτρέπεται η επιβίβαση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 210-41.01.371.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που έπληξε η υγειονομική κρίση τη χώρα μας, υλοποιούνται μια σειρά προληπτικών ενεργειών στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, όπως απολυμάνσεις σε καθημερινή βάση, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού, προσθέτοντας: «Εναρμονιζόμενοι πλήρως με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εφαρμόζουμε από σήμερα τους προβλεπόμενους κανόνες στη Δημοτική μας Συγκοινωνία, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Η ασφάλεια όλων όσοι μετακινούνται στον Πειραιά με τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, καθώς και των εργαζομένων που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό, αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό οι πολίτες να επιδείξουν αίσθημα ατομικής ευθύνης και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες, προκειμένου να προφυλάξουν την υγεία τους, την υγεία των διπλανών τους, των ευπαθών ομάδων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας κα Γερασιμούλα- Αλεξάνδρα-Τουμαζάτου, σε δήλωσή της τόνισε: «Η Δημοτική Συγκοινωνία Πειραιά συνεχίζει τα δρομολόγιά της, με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, τηρώντας πλήρως τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας για την προστασία της υγείας εργαζομένων και πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού. Καθημερινά απολυμαίνονται όλα τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Πειραιά, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά σε όλα τα οχήματα και γίνεται χρήση μάσκας από όλους τους οδηγούς. Είναι σημαντικό όσοι μετακινούνται με τα λεωφορεία της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας να τηρούν αυτούς τους απλούς κανόνες ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύσουν τη υγεία τους».