ΔΗΜΟΙ

Μπακογιάννης για Γενοκτονία Αρμενίων: Οι Αρμένιοι της Αθήνας θα είναι για πάντα κομμάτι μας

Μήνυμα για την 24η Απριλίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Δικαίωση για κάθε ψυχή που χάθηκε, είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ. Να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλους και οι θύτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναλυτικά το μήνυμα Μπακογιάννη:

Η σφαγή 1.500.000 Αρμενίων, έχει καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία αλλά και στη μνήμη των εθνών που έχουν βιώσει τέτοια εγκλήματα. Δικαίωση για κάθε ψυχή που χάθηκε, είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ. Να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλους και οι θύτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Αθήνα θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Οι Αρμένιοι της Αθήνας θα είναι για πάντα κομμάτι μας.

Τελευταία άρθρα

ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ 2026: Οι Δήμοι ανεβάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων για αρμοδιότητες, πόρους και αποκέντρωση

Με σαφές θεσμικό και πολιτικό στίγμα αναμένεται να δώσει το «παρών» στη φετινή 90ή Διεθνή…

2 ώρες ago

Δύσκολες ώρες για τον Αχιλλέα Μπέο

Έχασε την αδερφή του από ανακοπή, την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.

4 ώρες ago

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας & Δήμου για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων

Ο Περιφερειάρχης άνοιξε τον φάκελο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή δρομολογούνται στην περιοχή.

4 ώρες ago

Ξεκίνησε η μεγάλη ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Αιγάλεω

Eπένδυση 6 εκατ. ευρώ για έναν σύγχρονο, προσβάσιμο, πράσινο και λειτουργικό δημόσιο χώρο.

5 ώρες ago

Νέο πολιτιστικό κέντρο στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Ένα ακίνητο της σιδηροδρομικής περιουσίας αποκτά νέα ζωή, συνδέοντας την αξιοποίησή του με τον πολιτισμό…

5 ώρες ago