Πε. Απρ 18th, 2024

Λέσβος: Συνάντηση Κύτελη με τον πρόεδρο των ξενοδόχων για τις μισθώσεις ξενοδοχείων από τον ΟΗΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Δημήτριο Βατή και τον Αντιπρόεδρο του κ. Δημήτριο Αβαγιαννό είχε σήμερα συνάντηση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χατζηγιάννης Δημοσθένης, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Μυτιλήνης, εξ αφορμής των ανησυχητικών πληροφοριών που έχουν έλθει σε γνώση της Λεσβιακής Κοινωνίας για μισθώσεις ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στον Δήμο Μυτιλήνης και γενικότερα στην Λέσβο.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε διεξοδικά το σοβαρό αυτό θέμα αφού στην ουσία δημιουργεί νέες μικρές Δομές μεταναστών στον αστικό ιστό του Δήμου, γεγονός το οποίο θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την ομόψυχη προσπάθεια όλων των θεσμικών παραγόντων του νησιού προεξάρχοντος του Δήμου Μυτιλήνης, για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες, την κοινωνική συνοχή και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Από όλους τους παρισταμένους, υπήρξε ταύτιση απόψεων για το πολύ αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειες αυτές στην υπόθεση της αντιμετώπισης των προβλημάτων του μεταναστευτικού, δηλώθηκε δε από όλους ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί με απόλυτη αποφασιστικότητα και αυστηρότητα, επιστρατεύοντας όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την διασφάλιση της νομιμότητας των ενεργειών αυτών με σκοπό την ακύρωση τέτοιων προσπαθειών.

Ο Δήμος Μυτιλήνης δια του Δημάρχου του Στρατή Κύτελη από την πλευρά του, συμμεριζόμενος την αγωνία του τουριστικού κλάδου μετά και από τα γνωστά προβλήματα που προσέθεσε ο COVID 19, δήλωσε σε όλους τους τόνους την συμπαράσταση του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, αναλαμβάνοντας μάλιστα σχετικές πρωτοβουλίες για την λήψη ανακουφιστικών μέτρων από τα συναρμόδια Υπουργεία.