Τε. Απρ 24th, 2024

Ο δήμος Περιστερίου στην ψηφιακή εποχή- Οι πρωτοβουλίες του αντιδημάρχου Γιώργου Τσίνα

Ένα βήμα μπροστά έκανε ο δήμος Περιστερίου στην περίοδο της πανδημίας, αναφορικά με την εισαγωγή ψηφιακών τεχνολογιών στον τρόπο λειτουργίας του δήμου.

Με αντανακλαστικά που λειτούργησαν αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες και με την ομάδα του κατάφερε να δημιουργήσει άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους δημότες του.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα ανακοινώθηκαν και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ψηφιακής πολιτικής και καινοτομίας, Γιώργο Τσίνα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου Περιστερίου, όπου κάθε δημότης μπορεί απλώς με μια εγγραφή στην πλατφόρμα να αιτηθεί και να του αποσταλούν στο σπίτι πιστοποιητικά από το Δημοτολόγιο, αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων και βεβαιώσεις από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση που βάζει δυναμικά τον δήμο Περιστερίου στη σφαίρα των ψηφιακών δήμων με τεράστιο εύρος ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Το σημαντικό δε, στην πλατφόρμα του δήμου Περιστερίου, είναι οτι μέσα απο τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δημότη που ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του λόγω Covid-19, να αιτηθεί βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης ή φάρμακα και τα συνεργεία του δήμου να του τα παραδώσουν στην πόρτα του.

Αναμφίβολα με την πρωτοβουλία του δήμου ενισχύεται η οδηγία να μείνουμε σπίτι αλλά και να μην μείνει κανένας μόνος του, όπως λέει και ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης.

Παράλληλα, συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα τους τα δημιουργικά εργαστήρια της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, μέσω τηλεδιασκέψεων! Ηλεκτρονικά μαθήματα για όλα τα εργαστήρια στις προκαθορισμένες ώρες.

Δίχως αμφιβολία, ο δήμος Περιστερίου, έχει κερδίσει την μάχη στην διαχείριση της κρίσης του Covid – 19, σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, καθαριότητας και καθημερινότητας ενώ παράλληλα με το εύρος των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών και την αμεσότητα τους έχει δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα άσκησης της δημόσιας πολιτικής που αποτελεί πρότυπο και για άλλους δήμους της χώρας.