Πα. Απρ 19th, 2024

OΠΑΝ – ΚΟΔΕΠ: Είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά προσέφερε 200 πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους δημότες στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, τα οποία ήταν δωρεά του επιχειρηματία κ. Yasam Ayavefe.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Παρασκευή ο Ο.Π.Α.Ν. θα παραλάβει επίσης υγειονομικό υλικό όπως μάσκες, ιατρικά γυαλιά, αναπνευστήρες και τεστ, τα οποία θα δοθούν επίσης σε δημότες που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τον τούρκο πολίτη κ. Ayavefe για τη δωρεά, καθώς και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκη για την πρωτοβουλία του να προσφέρει τα τρόφιμα στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., επισημαίνοντας πως εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης οι πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, είναι αναγκαίες όσο ποτέ.

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή είναι σημαντικό να συμβάλλουν στις κοινωνικές παροχές του Δήμου μας ιδιώτες, φορείς κ.α., καθώς πρωτοβουλίες σαν κι αυτήν, βοηθούν τους συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους. Εύχομαι αυτή η προσφορά να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το κοινωνικό έργο του Δήμου μας, επ΄ ωφελεία των πολιτών που έχουν ανάγκη. Χαίρομαι γιατί η απαραίτητη ένωση δυνάμεων λαμβάνει χώρα στον Πειραιά», τόνισε ο κ. Μώραλης.

O Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε σε δήλωσή του:

«Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος δοκιμάζεται. Κάθε πράξη που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών είναι ευπρόσδεκτη. Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του Ο.Π.Α.Ν. βρισκόμαστε καθημερινά στη μάχη που δίνει ο Δήμος Πειραιά για τους πολίτες της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προσωπικό μου φίλο Yasam Ayavefe για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μου».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη και τον κ. Ayavefe γι΄ αυτή την προσφορά, λέγοντας πως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα είναι σημαντικό να δίνεται βαρύτητα στη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας. Ο κ. Βοϊδονικόλας τόνισε επίσης, πως η ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενισχύει τις κοινωνικές της παροχές στους ωφελούμενούς της.

Ο Yasam Ayavefe σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Οι συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε κίνδυνο. Από νωρίς διδάχτηκα να μην σκέφτομαι ποτέ τι μπορεί να κάνει η χώρα μου για μένα, αλλά τι μπορώ να κάνω για τη χώρα μου. Μου έμαθε κάθε φορά που μπορώ να βοηθάω τη χώρα μου.

Παρόλο που δεν έχω ξεκινήσει τη ζωή μου στην Ελλάδα, αισθάνομαι τελικά ότι βρήκα το πραγματικό μου σπίτι. Ο τόπος στον οποίο ανήκω και τελικά μπορεί να αποκαλείται το σπίτι μου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να δωρίσω και να βοηθήσω όσο μπορώ όλους τους ανθρώπους της χώρας μας. Για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε μια δίκαιη πιθανή μάχη εναντίον αυτού του νέου κακού. Ας ενωθούμε όλοι μαζί για να πολεμήσουμε αυτόν τον εχθρό».