Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων: Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Σπυρίδων Πολλάλης, εξ αφορμής ερωτήσεων δημοτών και κατοίκων αναφορικά με το συντονισμό των ενεργειών για τη διαχείριση του προβλήματος που αφορά στον κορωναϊό COVID-19, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Σπυρίδων Πολλάλης, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα από κορωναϊό COVID-19 στην Ελλάδα, φρόντισε να έχει μια πρώτη ενημέρωση για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.
Από την έκδοση της πρώτης Νομοθετικής Πράξης μέχρι σήμερα, έχει διαδοχικές επαφές, με τους επικεφαλείς των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των κρατικών υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο, με τους ιδιώτες Ιατρούς και τους Φαρμακοποιούς του τόπου μας, με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη και με συναδέλφους του Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής.
Το Κέντρο Υγείας Γαλατά έχει ενισχυθεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, με υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών. Επιπλέον έχει τοποθετηθεί κοντέινερ έξω από το Κέντρο Υγείας, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να λειτουργήσει ως εξεταστήριο για την υποδοχή και την εξέταση περιστατικών εμπύρετων ή με αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα διασποράς  του COVID-19, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα στην περιοχή μας.
Επιπρόσθετα έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε κτίρια του Δήμου, Κρατικών Υπηρεσιών καθώς και Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι απολυμάνσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
Η Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και εθελοντικά να βοηθά και πολίτες εκτός προγράμματος. Παράλληλα έχει συσταθεί Υποστηρικτική Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης που απαρτίζεται από εργαζομένους στο ΚΔΑΠ και τον Παιδικό Σταθμό της Κοινωφελούς και η οποία, μέσω τηλεφωνικού κέντρου, ΦΑΞ,  ιστότοπου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξυπηρετεί σε θέματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και τη διεκπεραίωση αιτημάτων και πάσης φύσεως πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.  Η συγκεκριμένη Δομή παρέχει τις υπηρεσίες της σε πολίτες ηλικιωμένους, σε άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον,
Μάλιστα, εκτιμώντας ότι, η φύση του ζητήματος απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας, με προσωπική του επιστολή, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Σπυρίδων Πολλάλης,  ζήτησε από τους επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος Δημοτικής αντιπολίτευσης, κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη και κ. Γεώργιο Κεραμίδα αντίστοιχα, να μετάσχουν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να προβούν, από κοινού, σε εκτίμηση της κατάστασης, να σχεδιάσουν μαζί τα βήματα αποτροπής ή αντιμετώπισης κρούσματος, καθώς και να αξιολογήσουν τη λήψη των έκτακτων μέτρων. Ιδιαίτερη προσοχή ο Δήμαρχος επιθυμούσε να δοθεί  στο οικονομικό πλήγμα που δέχονται όσοι επαγγελματίες ανέστειλαν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, καθώς και όσοι εργαζόμενοι, μόνιμοι ή εποχιακοί, χάνουν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήματα που αφορούν την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους.
Στην εν λόγω συνάντηση προσήλθε μόνο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιος Κεραμίδας, ενώ απουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, χωρίς καμία ειδοποίηση ή εκδήλωση πρόθεσης να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του.
Ο Δήμαρχος, ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων, για την ανταπόκρισή τους, που αναδεικνύει τη συνείδηση της ατομικής και κοινωνικής τους ευθύνης.
Παράλληλα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιο Κεραμίδα για την προθυμία και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξε.
Τέλος, ο κ. Σπύρος Πολλάλης, ευχαριστεί ξεχωριστά τους κατοίκους του Δήμου, για τη συνείδηση ευθύνης, που αποτυπώνεται στην πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει την κοινωνική τους ευαισθησία.