Δε. Απρ 29th, 2024

Κοροναϊός- Με απόφαση Θεοδωρικάκου από 200.000 ευρώ στους δήμους Καστοριάς και Μύκης

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου δίνεται έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ στον Δήμο Καστοριάς και 200.000 ευρώ στον Δήμο Μύκης (Ξάνθης), προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυξημένες ανάγκες στην προσπάθεια αποτροπής επέκτασης του κοροναϊού Covid-19.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε, επίσης, τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Πολιτική Προστασία.

Την Κυριακή ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Ξάνθης: «Το κράτος, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, είναι έτοιμο και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το πέρας της σύσκεψης στην έδρα του Δήμου Μύκης, Σμύνθη, με τον δήμαρχο της περιοχής, τον αρμόδιο περιφερειάρχη και όλους όσοι εμπλέκονται στο θέμα της απομόνωσης του Εχίνου. Τόνισε δε ότι «η απάντηση σε αυτόν τον εφιάλτη είναι μία: Το να μένουμε όλοι στο σπίτι».

«Αυτό που θα πρέπει να συστήσουμε σε όλους είναι να μείνουν πιστοί στο δόγμα, τον τρόπο ζωής πλέον, για τις επόμενες εβδομάδες, και να μείνουν όλοι στο σπίτι. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί ο ιός είναι όλοι να μένουμε σπίτι. Να αφήσουμε τις εκπτώσεις, να αφήσουμε τις δικαιολογίες, να αφήσουμε οποιαδήποτε άλλη σκέψη δεύτερη και να μένουμε σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Διαβεβαίωσε, δε, ότι «το κράτος είναι έτοιμο, θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το νοσοκομείο, το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα δώσει τις λύσεις που πρέπει.