Πε. Μαρ 28th, 2024

Επιστολή Παπαστεργίου στους δήμους για καταγραφή παροχών και εργαζομένων κοινωνικών υπηρεσιών

O πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου απέστειλε επιστολή για καταγραφή στοιχείων σχετικά με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί από τους δημάρχους της Επικράτειας αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών και των εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, αλλά και τα γεύματα που διανέμει κάθε δήμος σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε την επιστολή:

Προς τους Δήμους της χώρας

ΘΕΜΑ: «Αποστολή στοιχείων σχετικά με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Γνωρίζοντας τον αγώνα και τη μάχη που δίνετε καθημερινά στις τοπικές μας κοινωνίες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του covid-19, καθώς και την σημαντική συνεισφορά και αλληλεγγύη στους πολίτες, που στις κρίσιμες αυτές στιγμές μας έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ, θα ήθελα να μας γνωστοποιήσετε τα εξής στοιχεία:

1.Πόσους πολίτες του Δήμου σας βοηθάτε καθημερινά μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»;

2.Πόσα γεύματα δίνετε σε καθημερινή βάση;

3.Πόσοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ;

4.Πόσους υπαλλήλους διαθέτει ο Δήμος σας στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και στις άλλες κοινωνικές δομές και κοινωνικά προγράμματα;

5.Ποιος ο αριθμός των οχημάτων του Δήμου σας που εξυπηρετούν σήμερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Η συγκέντρωση και η επεξεργασία από την Κ.Ε.Δ.Ε. των ανωτέρω στοιχείων κρίνεται απαραίτητη αναδεικνύοντας παράλληλα τις σημαντικές προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης Α βαθμού στην προσπάθεια της χώρας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του covid-19. Κατά συνέπεια, σας ζητάμε να συμπληρώσετε στην πλατφόρμα https://forms.gle/pStG3jJhehJkNpg2Aτις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Παρακαλούμε για την άμεση αποστολή των παραπάνω στοιχείων μέχρι την Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 στις 20:00.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος