Κυ. Ιούν 23rd, 2024

Ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης στο Mega Mag: Σε πλήρη απομόνωση 800 οικογένειες

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ξάνθη μετά την επιβεβαίωση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και το θάνατο ενός εξ’ αυτών.

Έπειτα από πρωτοβουλία του δήμου σε συνεργασία με την περιφέρεια, ολόκληρος ο οικισμός βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση με απαγόρευση εξόδου από αυτόν και έλεγχο σε όσους εισέρχονται.

Στην περιοχή κατοικούν περίπου 800 οικογένειες, οι οποίες ανεφοδιάζονται από τα καταστήματα της περιοχές που παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο οι αγορές γίνονται με ντελίβερι.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης εξαιτίας εμφάνισης αρκετών κρουσμάτων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά έως τις 7 Απριλίου, απαγορεύεται η οποιαδήποτε μετακίνηση όλων των κατοίκων της περιοχής, καθώς εντοπίστηκε σημαντική επιδημιολογική εστία στην περιοχή.

Εννέα άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που ερμηνεύεται με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για τη νόσο.