Τρ. Απρ 23rd, 2024

Η Καλαμάτα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Καλαμάτα με κάθε επισημότητα, την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει ετοιμάσει το πρόγραμμα για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την αναχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν και τιμητικές βραβεύσεις.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής – προπονητής στίβου Δημήτρης Πουλόπουλος, πλαισιωμένοι από αθλητές που έχουν επιλεγεί ως λαμπαδηδρόμοι και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε πως ο δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό και πως με τα έως τώρα δεδομένα η τελετή στην κεντρική πλατεία της πόλης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει υπάρξει.

“Νιώθουμε τιμή για την επιλογή της Καλαμάτας προκειμένου η Φλόγα να διανυκτερεύσει εδώ μιας και η έλευσή της μεταφέρει ένα μήνυμα ξεχωριστό. Σύμβολο με οικουμενική απήχηση και σημασία”, παρατήρησε ο κ. Βασιλόπουλος κι επεσήμανε: “Το ολυμπιακό πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του ολυμπισμού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη για την πρόοδο του τόπου. Η Καλαμάτα για μία ακόμα φορά θα είναι παρούσα σε ένα μεγάλο γεγονός, με τις εικόνες από την υποδοχή της Φλόγας να μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο”.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δ. Πουλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες της Καλαμάτας θα βγουν στην πλατεία να υποδεχθούν τη Φλόγα, όπως έγινε το 1976, το 1996 και το 2004.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Καλαματιανός ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας, ενώ ο λαμπαδηδρόμος που θα μεταφέρει τελευταίος και θα ανάψει τη Φλόγα στο βωμό είναι ο πρωταθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης. Και οι δύο σημείωσαν ότι αποτελεί μεγάλη τιμή η συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φθάσει στην πλατεία στις 9 το βράδυ, μαζί με την αντιπροσωπεία των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020”. Μετά τους ύμνους, τον Ολυμπιακό και τους εθνικούς Ιαπωνίας και Ελλάδας, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Καλαμάτας, την εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020” και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας στην οποία θα βραβευτούν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – Μεσσήνιος στην καταγωγή Σπύρος Καπράλος για την προσφορά του στο ολυμπιακό κίνημα και οι Καλαματιανοί – Μεσσήνιοι στην καταγωγή Ολυμπιονίκες – αθλητές για την προσφορά τους στον αθλητισμό Μαρία Αλεβίζου (ρυθμική γυμναστική), Μαρία Κωστοπούλου (βόλεϊ), Γιώργος Φωτάκης (ποδόσφαιρο), Ηλίας Μάλαμας (κολύμβηση) και Κλέλια Πανταζή (ρυθμική γυμναστική).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας.

Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι οι: Μαρία Χάσκου, Διονύσης Πουλής, Νίκη Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Βεργινάδης, Γιώργος Λαζαρίδης και Παναγιώτης Λαγοπάτης (την επόμενη μέρα κατά την αναχώρηση, από την πλατεία έως την Υπαπαντή). Συνοδοί των λαμπαδηδρόμων θα είναι ο Σπύρος Χανδρινός, η Λένα Τρυπάνη, η Αναστασία Φωτάκη, η Μυρτώ Αθανασουλάκη και ο Χρήστος Καλαντζής.