Πα. Μαρ 29th, 2024

Αντίθετος στις περιπολίες πολιτών ο δήμαρχος Ορεστιάδας: «Στα ύψη η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων»

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στις εντεταλμένες, από την πολιτεία, δυνάμεις (στρατός αστυνομίας, πυροσβεστική) που φρουρούν τα σύνορα εκφράζει με ανάρτηση στο facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας, περιοχής που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων γύρω από το μεταναστευτικό/προσφυγικό κ. Βασίλης Μαυρίδης.

Υπογραμμίζει το “υψηλό ηθικό, την υπερηφάνεια αλλά και την ψυχραιμία” των κάτοικων της ακριτικής περιοχής και δηλώνει ότι “δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητήσει τον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης των συνδημοτών μου, την οποία έχουν αποδειξει ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια”.

Τονίζει δε, ότι είναι “αντίθετος στις περιπολίες πολιτών, πόσο μάλιστα στις (πιθανές) περιπολίες με όπλα”.

Ολόκληρη η ανάρτησή του έχει ως εξής:

“Βρήκα την ευκαιρία, τούτες τις ώρες, να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

1) Δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος με δηλώσεις θεσμικών οργάνων που είναι έκτος πραγματικότητας, (πχ καλύβες-βίλες,»ναζηδες» κτλ.),ούτε καν αξίζει να «στοχοποιείς» τέτοια άτομα….!

2) Δεν είναι πλέον θέμα «μεταναστευτικό»…είναι ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση (με χρησιμοποίηση ατόμων ως εμπροσθοφυλακή) γειτονικής χώρας(σε αυτή τη χρονική στιγμή, μόνο με άσφαιρα, χημικά- δακρυγόνα και αμέτρητες απόπειρες παράνομης εισβολής στη χωρα και καταστροφής των αποτρεπτικών εμποδίων της χώρας μας).

3) Η αποτελεσματικότητα και οι αντοχές των στελεχών της ΕΛΑΣ ,του Ε. Σ και του Π. Σ. είναι στα ύψη.

4) Οι κάτοικοι νιώθουν περηφάνια.

5) Η υλική βοήθεια από όλο τον ελληνισμό είναι συγκλονιστική.

6) Είμαι αντίθετος στις περιπολίες πολιτών, πόσο μάλιστα στις (πιθανές) περιπολίες με όπλα. Εμπιστευόμαστε πλήρως αυτούς που μας φυλάνε. Αν χρειαστεί (που δεν το εύχομαι),η πατρίδα θα καλέσει τους εθνοφύλακες.

7) Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητήσει τον ανθρωπισμό και τα αισθήματα αλληλεγγύης των συνδημοτών μου.Την έχουν αποδείξει ανελλιπώς εδώ και πολλά χρονιά, χωρίς να το προβάλλουν.

8) Όλη αυτή η κατάσταση έδειξε την ομοψυχία μας. Όχι απόλυτη, αλλα με μικρές εξαιρέσεις. Αυτές τις ακραίες φωνές (και από τα δυο άκρα) πρέπει να τις απομονώσουμε. Είμαστε εδώ όλοι, με υψηλό ηθικό, υπερηφάνεια αλλά και ψυχραιμία !”