Τε. Ιούν 12th, 2024

Η ευγνωμοσύνη του Δήμου Λειψών για την προσέγγιση πλοίου σε δύσκολες καιρικές συνθήκες

Συγχαρητήρια των ακριτικών Λειψών στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου σε ακραίες καιρικές συνθήκες να προσεγγίσει το λιμάνι.

Οι κάτοικοι των μικρών νησιών δεν αισθάνονται μόνοι, χάρη στην πολύτιμη ύπαρξη αυτών των ναυτικών που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών και ειδικά τους χειμερινούς μήνες που το έχουν μεγάλη ανάγκη.

Την αμέριστη στήριξη μαζί με τη βαθιά ευγνωμοσύνη τους εξέφρασαν ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι των Λειψών στον πλοίαρχο του  Ε/Γ πλοίου BLUE STAR CHIOS, Cpt κ. Γιάννη Σιγάλα για την αριστοτεχνική και ασφαλή προσέγγισή του στο λιμάνι των Λειψών σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες θύελλας, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου 2020.

Χάρη στην ηρωική προσπάθεια και το σθένος που επέδειξαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου, το σύνολο των επιβατών έφθασε στον προορισμό με ασφάλεια, αποδεικνύοντας πως η δυναμική της Ελληνικής Ναυτιλίας δεν έγκειται τόσο στην αριθμητική υπέροχή της, όσο στην ικανότητα και τα πλούσια ψυχικά αποθέματα που διαθέτει.

Απευθυνόμενος στον πλοίαρχο, το πλήρωμα και την ακτοπλοϊκή εταιρία, ο Δήμαρχος Λειψών δήλωσε πως :

«είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για τον επαγγελματισμό και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων Ναυτικών που συνεχίζουν την μακραίωνη παράδοση της χώρας μας και αποδεικνύουν την ανωτερότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο, κερδίζοντας επάξια το θαυμασμό και το σεβασμό όλων μας.

Σας διαβεβαιώνω  προσωπικά πως η αγάπη που δείχνετε στους ακρίτες είναι αισθητή και αναγνωρίζεται με κάθε δυνατό τρόπο ως ελάχιστη ανταπόδοση των υπηρεσιών που προσφέρετε».

Στο παρακάτω video αποτυπώνονται οι καιρικές συνθήκες στους Λειψούς αμέσως μετά την αναχώρηση του πλοίου: