Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Σταμάτης Κάρμαντζης: Λογική και ψυχραιμία τις δύσκολες ώρες

Υπονοούμενα για πρόσωπα και διαδικασίες που πυροδοτούν ακραίες αντιδράσεις και παρακάμπτουν τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, αφήνει μέσα από ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ζητώντας να επικρατήσει λογική και ψυχραιμία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου Χίου:

” Τούτες τις κρισιμότατες για το νησί μας ώρες, πέραν του τεράστιου προβλήματος του προσφυγικού – μεταναστευτικού, πυροδοτείται μία ιδιαιτέρως έκρυθμη κατάσταση από πρόσωπα αλλά και διαδικασίες που υπερκερνούν και παρακάμπτουν τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, μπερδεύοντας την αγωνιστικότητα με ενέργειες που αντιστρατεύονται το δίκαιο του αγώνα και των αιτημάτων μας.

Ως εκ τούτου απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να διατηρήσουν τη λογική και την ψυχραιμία τους, με ομοψυχία και ενότητα, απέχοντας από μη σύννομες ενέργειες που θα ακυρώσουν το σύνολο των προσπαθειών μας για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος που έχει ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής των ανθρώπων του νησιού μας.

Αντ’ αυτού η νηφαλιότητα, οι σταθερές θέσεις και η ειρηνική διεκδίκηση προτείνεται ως η μόνη ενδεδειγμένη, ασφαλής και σίγουρη μέθοδος ικανοποίησης του δίκαιου και αδιαπραγμάτευτου αιτήματος της ανακούφισης των νησιών από το βάρος της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης.

Σε αυτή τη βάση καταβάλλω αδιάλειπτα και αγωνιωδώς κάθε δυνατή προσπάθεια, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα θεσμικά μέσα για την εξεύρεση σταθερής και αποτελεσματικής λύσης. “