Πα. Μαρ 29th, 2024

Βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλαν οι δήμαρχοι: Δείτε τα αστρονομικά ποσά για τις απόκριες

Πλησιάζουμε στην Καθαρά Δευτέρα, και όλοι οι Δήμοι και οι φορείς προετοιμάζονται για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Διασκέδαση, χοροί, καρναβάλια περιλαμβάνουν οι εορτασμοί. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, το κόστος είναι κάπως «τσιμπημένο».

Στο Δήμο Ναυπλιέων για παράδειγμα, το κόστος των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα ανέλθει περίπου στα 35.300 ευρώ. Στην δαπάνη περιλαμβάνονται 10.000 ευρώ για τη μετακίνηση, φιλοξενία, παρουσίαση θεάματος, και παραστάσεις 15 καλλιτεχνών. Στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, το κόστος για την Αποκριάτικη Εκδήλωση θα ανέλθει στο ποσό των 24.700 ευρώ. Αντίστοιχα στο Δήμο Τριφυλίας το κόστος θα ανέλθει στο ύψος των 23.874 ευρώ.

Λεφτά για πυροτεχνήματα

Την τελευταία μέρα της Αποκριάς, είθισται να την γιορτάζουμε ρίχνοντας και πυροτεχνήματα. Αποδεικνύεται όμως ακριβώς σπορ, αφού για παράδειγμα στο Δήμο Ναυπλίου θα δοθούν 2.200 ευρώ για πυροτεχνήματα. Σίγουρα το θέαμα θα είναι εντυπωσιακό. Στο Δήμο Ζακύνθου, θα δοθούν 992 ευρώ για τα πυροτεχνήματα. Στο Δήμο Ξάνθης για πυροτεχνήματα θα δοθούν 2.000 ευρώ σχεδόν. Στο Δήμο Τύρναβο, θα δοθούν 2.380 ευρώ που θα είναι όμως για τις εκδηλώσεις τόσο του Καρναβαλιού, όσο της Καθαράς Δευτέρας. Ενώ 1.300 ευρώ θα δώσει ο Δήμος Αμφιλοχίας.