Πε. Απρ 25th, 2024

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας του συνδυασμού «ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»

Πλήθος κόσμου αψήφισε το κρύο και βρέθηκε, το Σάββατο, στην εκδήλωση για την κοπή πίτας του συνδυασμού Κερατσίνι – Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, σηματοδότησε το νέο ξεκίνημα του Συνδυασμού.

 

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού Παντελής Καμάς αναφέρθηκε στα τέσσερα ΟΧΙ, που ορίζουν την πολιτική παρουσία του συνδυασμού στα δημοτικά τεκταινόμενα.

–             ΟΧΙ σε οποιαδήποτε επεξεργασία, με οποιονδήποτε τρόπο απορριμμάτων στο Σχιστό. 70 χρόνια είναι αρκετά.

–             ΟΧΙ στην παρουσία ρυπογόνων βιομηχανιών, δίπλα από τον οικιστικό ιστό.

–             ΟΧΙ στην επέκταση της  COSCO

–             OXI   στην επαναλειτουργία του Νεκροταφείου της Ανάστασης, και απόδοση του χώρου, των πρώην τριετών ταφών, στο Λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα Ναι που λέει ο δημοτικός συνδυασμός, του οποίου ηγείται

–              «Ναι στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης μας, ώστε να αποκτήσει οικονομική δραστηριότητα, φιλική στο περιβάλλον και να αυξηθεί η πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

–              Ναι, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, για λειτουργική ενοποίηση των εμπορικών κέντρων του Κερατσινίου, την ανάπλαση των προσφυγικών συνοικιών των Ταμπουριών, την, πεζοδρόμηση των οδών που ενώνουν τα εμπορικά μας κέντρα, την ανάδειξη του Καχραμάνογλου σε υπερτοπικό κέντρο φιλοξενίας του συνεδριακού τουρισμού και του πολιτισμού

–              Ναι στην αναβάθμιση του γραφικού λιμανιού του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, και την αυτοτελή ανάδειξή του σε πόλο έλξης για τους κατοίκους του Πειραιά.

–              Ναι στην επανασύνδεση της Δραπετσώνας, με την ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Ναι στην εισαγωγή της νέας τεχνολογίας, για να βελτιώσουμε τη Διοίκηση του Δήμου μας, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, να φέρουμε το Δήμο μας στην πρωτοπορία της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην οριοθέτηση των σχέσεων του Συνδυασμού μας με τις πολιτικές δυνάμεις λέγοντας :

«Σεβόμαστε τα πολιτικά κόμματα της πατρίδας μας. Για αυτό και στην κίνησή μας συμμετέχουν άνθρωποι από όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου. Στις τελευταίες εκλογές είχαμε την τιμή να έχουμε την στήριξη των κομμάτων που αποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Θέλω να σημειώσω ότι είχαμε μία στήριξη με σεβασμό της αυτονομίας μας  και  χωρίς παρεμβάσεις στις αποφάσεις μας. Είχαμε,  έχουμε και πιστεύω ότι θα έχουμε με το Κίνημα Αλλαγής,  μία έντιμη σχέση.

Έντιμη σχέση θέλουμε να αποκτήσουμε με όλους. Όποιος θέλει να στηρίξει μία άλλη προοπτική για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα,  είμαστε ανοικτοί και στο διάλογο και στη σύγκλιση . Χωρίς όμως παρεμβάσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς υπαγορεύσεις γραμμής.

Όποιος εξάλλου θέλει να αναζητήσει πρόθυμους, ας τους αναζητήσει αλλού. Όχι σε εμάς. »

Τέλος κάλεσε του Δημότες του Δήμου μας σε εγρήγορση επικαλούμενος τη φράση του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά  « ΑΓΩΝΑΣ- ΑΓΩΝΑΣ- ΑΓΩΝΑΣ»

Εντυπωσίασε η παρέμβαση και ο Χαιρετισμός στην Εκδήλωσή μας του Γραμματέα  της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, Κινήματος Αλλαγής κυρίου Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεκάδες συνδυασμοί εμφανίζονται την παραμονή των εκλογών για να εξαφανιστούν την επόμενη. Ενώ ο Συνδυασμός Κερατσίνι – Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, αναπτύσσει εξωστρεφής δράσεις, παρεμβαίνει στα Δημοτικά δρώμενα και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Πατέρα Τιμόθεου, στον Επικεφαλής του Συνδυασμού μας. Αναφέρθηκε στο ήθος και τη συνέπεια την ανθρωπιά  που αποπνέει η παρουσία του.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των Σωματείων και των Συλλόγων της πόλης μας, αφού έδωσαν το παρόν :

Η Ένωση Κρητών Κερατσινίου- Δραπετσώνας « Το Αρκάδι», που μάλιστα διέθεσε το παιδικό της χορευτικό Συγκρότημα για την καλλιτεχνική Επένδυση της Εκδήλωσης.

Ο Γυναικείος Σύλλογος « Καρυάτιδες», ο οποίος επίσης  παρουσίασε ένα εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα.

Η ορχήστρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Νίκαιας, οι οποίοι έδωσαν  συναυλία.

Το Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σωματείο «  Νέοι της Ευγένειας», του οποίου ο Πρόεδρος κύριος Σαλίβερος ευχήθηκε να αλλάξουμε την πόλη με το Συνδυασμό μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος « Θυμαιτάδαι»

Η Ένωση Μικρασιατών Κερατσινίου- Δραπετσώνας « Ο Όμηρος», με επικεφαλής την Πρόεδρό της κυρία Λαγοδήμου Μαρία

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου « Ερασιτεχνών Αλιέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κύριο Μανώλη Ντινιωτάκη

Η Πανελλήνια Ένωση Μανιατών και φίλων Μάνης, με την Πρόεδρό της κύρια Ελένη Διασάκου.

Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου « ΣΕΜΙΤΟΝΟ»

Εκπρόσωπος του ΔΑΣ Δραπετσώνας.

Ο Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου κύριος Χάνος Νίκος

Εκπρόσωπος του Δ’  ΚΑΠΗ  Κερατσινίου ο κύριος Πάκος Νίκος.

Η Επικεφαλής του Δικτύου Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης Κερατσινίου- Δραπετσώνας κυρία Στεφανίδου Σταυρούλα.

Ο προπονητής της Ομάδας Μπάσκετ της Αμφιάλης και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Στέφανος Λαρόζας.

Ο Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και επί χρόνια Αντιδήμαρχος Κερατσινίου, Λάλος Κανέλλος, ο οποίος εξήρε τις παρεμβάσεις του Συνδυασμού μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Επικεφαλής του Συνδυασμού « ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ», Ελένη Δαβγιώτη, η οποία εκφράστηκε εγκωμιαστικά για τον Επικεφαλής του Συνδυασμού μας.

Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού  Κερατσινίου Δραπετσώνας,  κυρία ΄Μαντουβάλου Μαρία, η οποία απεύθυνε επίσης θερμό χαιρετισμό.

Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Παναγιώτης Μαυρούτσος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και φίλος μας, Αβραμίδης Νίκος

Ο Δικός μας Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Μηνάς Λάλος.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου κύριος Παναγιώτης Λεοντιάδης ο οποίος ευχήθηκε Νίκη του Συνδυασμού ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στις επόμενες εκλογές.

Οι πρώην Αντιδήμαρχοι κύριοι και κυρίες, Θεοχάρης Διονύσης, Ελένη Πατρινού Πρασσά, Ανδρέας Κρεμμύδας, Δημήτρης Διάκος, Μαρία Μαράκου, Ζαχαρίας Ζούπης.  Ο πρώην Δημοτικό Σύμβουλος Κορυδαλλού κύριος Γιώργος Βιδάλης.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής κυρία Τόνια Αντωνίου, η οποία εκφράστηκε θερμά για το Συνδυασμό Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ.

Ο Γραμματέας του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής κύριος Δημήτρης Διαμαντίδης.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κύριοι, Μηνάς Αναστασάκης, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Μιχάλης Κορδαλής.

Από το κόμμα « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ο Τομεάρχης κύριος Τσίτουρης Γιάννης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κύριος Δημήτριος Κατσικάρης και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κύριος Λεωνίδας Αθανασιάδης,

Την  πίττα του Συνδυασμού μας ευλόγησαν οι πατέρες Εμμανουήλ Καρυοφυλάκης και Τιμόθεος Σταυρίδης.

Ο Συνδυασμός μας « Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, δίνει το παρόν στην πόλη μας, από την επομένη των εκλογών. Με χαρά και συγκίνηση βλέπουμε ότι οι συνδημότες το αναγνωρίζουν. Για αυτό και είχαμε μία, πέρα από κάθε προσδοκία, στην πρόσκλησή μας, με τα σωματεία της πόλης μας και τους Συλλόγους ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ να δίνουν το παρών.

Εμείς του ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ και τους διαβεβαιώνουμε. Θα τηρήσουμε την παρότρυνση της κυρίας Ελένη Διαβγιώτη. Θα μείνουμε όπως είμαστε.