Τε. Ιούλ 24th, 2024

Σκληρή κόντρα στον δήμο Παιανίας- Μάδης: Κατώτερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η αντιπολίτευση του δήμου

Σφοδρή επίθεση στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις του δήμου Παιανίας εξαπέλυσε η δημοτική αρχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος της πόλης Ισίδωρος Μάδης καταγγέλει τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα αναφορικά με την αίθουσα που διεξάγονται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τονίζοντας ότι «ας αντιληφθεί ο καθένας πως θα κληθεί αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσει στους Δημότες μας. Εκτός αν με την επιλογή τους να αποχωρήσουν ομολογούν πως δεν είχαν αντιληφθεί τι ψήφισαν όταν συμφώνησαν για την μεταφορά σε αυτό το χώρο οπότε και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κατώτερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η αντιπολίτευση του Δήμου Παιανίας, η οποία δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ορθή λειτουργία του Δήμου αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν και τους εξέλεξαν.

Το Δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει, ομόφωνα, πριν μερικές εβδομάδες, την μετεγκατάσταση του συμβουλίου σε νέο χώρο. Ο χώρος που θα μεταφερόταν το συμβούλιο ήταν ένας χώρος για τον οποίο ήδη ο Δήμος είχε, τα προηγούμενα 3 χρόνια, δαπανήσει 70.000 ευρώ σε ενοίκια και εντούτοις παρέμενε αναξιοποίητος. Στον χώρο αυτό έγινε η σχετική διαμόρφωση και χθες επρόκειτο να γίνει η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και εν τέλει σύσσωμη η αντιπολίτευση εμφανίστηκε σαν περιπλανώμενο μπουλούκι να δώσει παράσταση και να εξαφανιστεί.

Παρέμειναν στον αγιασμό και στην συνέχεια σαν συνεννοημένοι από καιρό έφυγαν από το χώρο διαμαρτυρόμενοι για την… χωροθέτηση. Εν ολίγοις δεν τους άρεσαν οι θέσεις που θα κάθονταν.

Προφανώς εκτιμούν πως γνωρίζουν καλύτερα από τον μηχανικό που σχεδίασε το χώρο και επέλεξε την συγκεκριμένη χωροθέτηση. Οι προθέσεις τους αποκαλύφθηκαν και από το γεγονός ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τους κάλεσε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και να συναντηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την επόμενη μέρα ώστε να εξετάσουν την δυνατότητα για αλλαγή της χωροθέτησης! Με συμπεριφορά νηπίου δεν έμειναν έστω να καταγγείλουν εκείνο που θεωρούσαν πως τους έβλαπτε.

Προτιμούν προφανώς οι αιρετοί της αντιπολίτευσης του Δήμου Παιανίας την προηγούμενη αίθουσα η οποία πλημμύριζε με την παραμικρή βροχή, δεν είχε ακουστική ενώ αναζητούσαν τουαλέτα στα γειτονικά καταστήματα.

Δεν αναλογίζονται καθόλου ότι με την “παιδική” τους αυτή στάση δημιουργούν θέμα στην λειτουργία του οργανισμού που λέγεται Δήμος Παιανίας απέναντι στους πολίτες διότι στην χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν θέματα για χρηματοδοτήσεις έργων μέσω ΕΣΠΑ που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία υποβολής (τέλος Φλεβάρη) που δεν αλλάζει διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν “εφιάλτες” από τα μαθητικά τους χρόνια με θρανία, καθηγητές κλπ.

Δεν σκέφθηκαν λεπτό πως με την στάση τους πρόσβαλαν τον άνθρωπο που χρηματοδότησε την διαμόρφωση του χώρου καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 40.000 ευρώ ώστε το Δημοτικό συμβούλιο να φιλοξενείται σε μια σύγχρονη αίθουσα.

Η Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πραγματοποιώντας έργο για την πόλη και τους πολίτες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Ο καθένας ας αντιληφθεί πως θα κληθεί αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσει στους Δημότες μας. Εκτός αν με την επιλογή τους να αποχωρήσουν ομολογούν πως δεν είχαν αντιληφθεί τι ψήφισαν όταν συμφώνησαν για την μεταφορά σε αυτό το χώρο οπότε και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.