Πα. Απρ 19th, 2024

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση και συνεργασία με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση μετείχε η βουλευτής του Νομού Μαρία Κεφάλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα των σχολικών υποδομών, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δήμο Ιωαννιτών.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υφυπουργό για την επίσκεψη στο δημαρχείο και την δυνατότητα που είχαμε να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης. Από την πλευρά του Δήμου θέσαμε τα μείζονα ζητήματα των σχολικών υποδομών της περιοχής μας. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο και ελπίζουμε σε ουσιαστικές λύσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η Υφυπουργός Παιδείας από την πλευρά της αναγνώρισε ότι τα προβλήματα των σχολικών υποδομών είναι από τα πιο σημαντικά όχι μόνο στα Γιάννενα αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

«Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το Εσωτερικών και το Υποδομών προσπαθούμε να δούμε συνολικά το θέμα και να δώσουμε λύσεις. Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των σχολικών μονάδων και να πάμε σε μία συνολική λύση. Πέραν αυτών μας ενδιαφέρει και το ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε πολλά να θεραπεύσουμε», ανέφερε στις δηλώσεις της η Υφυπουργός Παιδείας.